Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hozzátok bejárkál a tulaj...

Hozzátok bejárkál a tulaj amíg nem vagytok otthon?

Figyelt kérdés
Volt már ilyen, hogy kiderült, bement a lakásba amíg nem voltatok otthon? Másik kérdésem pedig, hogy milyen gyakran költöztök másik albérletbe?

2020. júl. 7. 10:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Nálam nem volt. De ez ugyan úgy tilos neki, mintha a saját házadba menne be a tudtod nélkül.
2020. júl. 7. 10:24
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Nem volt ilyen. Ha jött valamiért, akkor mindig felhívott előtte és egyeztettünk időpontot, amikor otthon vagyok.
2020. júl. 7. 10:27
 3/17 anonim ***** válasza:
96%

Tulaj vagyok és nem mászkálok a bérlőim által kivett lakásba, pedig egymás mellett lakunk. Kivéve amikor elutaztak és megkértek, hogy etessük a macskájukat és locsoljuk a virágaikat.

8 évig lakott az előző, a jelenlegi 5-ik éve és nem jelezte, hogy költözne.

2020. júl. 7. 10:36
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hosszú távra tervezek, nem szeretnék 1-2 évente költözni. Egyébként olvastam és hallottam is már ilyen sztorikat, hogy bejárt ellenőrizni a tulaj és mivel van kutyánk ezért pláne nem kéne majd bemászkálnia.
2020. júl. 7. 10:39
 5/17 anonim ***** válasza:
96%

A tulajok zöme nem mászkál be, kivéve a bugrisokat.

Ezeket próbáld kiszűrni, mielőtt kiveszed a lakást!

Viszont az elején, különösen mivel kutyával költözöl, lehet, hogy veled egyeztetve, gyakrabban fog szemlét tartani. (Bérbeadóként te is ezt tennéd, mert nem ismered még a bérlőt, akárki lehet)

Ha rendszeresen azt látja, hogy minden rendben, akkor már nem fog "kötelezően" sem ellenőrizgetni, mert nyilván neki is van ennél jobb dolga.

2020. júl. 7. 10:57
 6/17 anonim ***** válasza:
93%

3 és fél ev alatt 3x jart a tulaj a lakasben.

Egyszer mikor megmutatta, es ketszer a fűtés korszerűsítés miatt.

Mondjuk mi butorozatlant vettunk ki.

2020. júl. 7. 12:04
 7/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem járok ellenőrizni. Minden héten megy a takarítónő. Így lett kiadva. Aki ezt nem fogadja el, annak ki sem adom. Korábban olyan dzsuvát hagytak ott a bérlők, hogy napokig takarítottuk, minden négyzetcentimétert le kellett sikálni. Nem letörölni, konkrétan sikálni kellett mindent. Szóval azért a tulajokat is meg lehet érteni.

Most már szerencsére nincs ilyen gond. Ha meg van valami, amit intézni kell, akkor a bérlő hív minket.

2020. júl. 7. 12:32
 8/17 anonim ***** válasza:
80%
Egy éve van kiadva az ingatlanom, most megyek hó végén először,mert sajnos elmennek :( Minek ellenőrizgessem őket??? Azért kértem két hó kauciót. Mikor gázszerelő kellett, akkor is odaküldtem egyet, ők kifizették, én átutaltam az összeget.
2020. júl. 7. 17:19
 9/17 anonim ***** válasza:
89%

Nem, csakis előre egyeztetett időpontban jöhet a tulaj, ha szükséges. Ez a bérleti szerződésbe is bele van írva.

Részünkről a szerződés azonnali felbontását jelentené, ha a távollétünkben kérdés nélkül bejönne, kivéve ha esetleg vészhelyzet állna elő (pl csőtörés).

Nalunk Mini kamera is van telepítve a nappaliba, nem feltétlen miatta, hanem csak a biztonság kedvéért, amely azonnal jelez mozgásra.

2020. júl. 8. 17:04
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Természetesen bementünk a lakásba, amikor ki volt adva.

Főiskolások vették ki, 2 hetente takarítottunk, különben megette volna őket a kosz, nem is beszélve arról, hogy időnként micsoda károkat okoztak.

Kifizetni persze sosem akarták, mert ők szegény, csóró diákok voltak, persze a szekrény leszakadt a márkás, több ezer forintos piák alatt.

A tulajnak joga van bemenni a saját ingatlanába. Nem tetszik, nagypofájú öntudatos kisbarátom? Akkor vegyél sajátot!

2020. júl. 8. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!