Lakás felújításért cserébe 1 évig ingyen albérlet?
Meglehetne oldani, hogy úgy legyen kiadva egy albérlet, hogy a bérlő vállalja hogy felújítva 1 éven belül...és akkor nem kell fizetni bérleti díjat?
Határozott időre kötnénk a szerződést 1 évre, záradék benne , hogy vállalja az albérlő , hogy 1 év alatt felújítja a lakést(főleg burkolatok,padló és ajtókról lenne szó) és ha teljesedik a feltétel akkor nem kell fizetnie.
Ha teljesült és letelt az 1 év akkor a következő 1 évre is valamelyest "kedvezményes" bérleti díj lenne kilátásba helyezve amire teljesülés esetén a főbérlő kötelezetsséget válal, hogy biztsoítja.
Ez így kivitelezhető? Működhet?
Én fizetném az anyagot és a munkadíjat egy kivitelezőnek. Ha az albérlő vállalja és szeretne..addig lakhat ott, de így a nem teljes albérlet árát kérem el tőle, hanem egy csökkentett díjat..mert tudom ,hogy neki is sok kellemetlenséggel jár.
(szobánként haladnánk...egy konyhára fürdőszobára 2-2 hét szerintem elég lenne, nem nagy átalakitások lennének). 1 szoba mindig lakható lenne. Egy darabig az egyik régi..majd a frissen elkészült új és majd mind2 szoba..és utána a fürdő,konyha.
A fürdőnél, konyhánál necces ,hogy addig hol oldja meg a fürdést vagy főzést, de ha nehezen is megoldható talán.
De ha meg ért az albérlő a felújításhoz esetleg, meglehet beszélni hogy akkor munkaért cserébe ingyen lenne a lakhatás..az anyagot én venném.
De ott persze komolyabb hozzáértés kellene...nem az hogy youtube videóból megcsinálja. Ott kéne valami referencia, és persze ennek még lennének feltételei.
Bonyolult kicsit. De ha 100k/hó albérlettel számolunk..50k helyette azért nem rossz..több szobás/erkélyes lakásnál. Cserébe nem olyan nyugis egy darabig.
Ha meg ő tudná intézni a felújítást, akkor 1 éves ingyen lakhatás ővé lenne. Az anyagot én veszem,tehát nem több millió Ft-ot kéne neki fizetni..csak az ő munkájával megspórol magának min. 500-600k-t bérelti díjat/év...nekem pedig ennyi munkadíjat spórol.
Azért mondtam, hogy 500-600k-t spórólna..
mivel ingyen lakik...de elméletben amit dolgozik az neki kiesett pénz..
így végülis a 1,2 milliós éves díjból 500-600k- ledolgozik jelképesen.
Nekem pedig nem jön be bevételként 1,2 millió bérleti díj...de a 500-600k mint munkadíj benne van az ingatlanban.
Win-Win lehet...csak persze kevés ilyen albérlő lehet.
Mert pl.: családdal ez necces...egyedül álló meg akinek jó szaktudása van nem biztos ,hogy lakhatásért cserébe dolgozna, pláne munka után.
Tehát az kivitelező(akit én fizetek) + albérlő (aki féláron bérli) az járhatóbb lehet.
Ingyen lakhatásnak annyi értelme van, hogy nekem munkadíj árát nem kell kifizetnem.
A féláron bérlés meg azért jó mert felújítás alatt is jön valamennyi bevétel...amit munkadíjra el is költök.
Így végülis az albérlő a felújításhoz hozzá járul anyagilag.
Albérlő: Vállal egy csomó kellemetlenséget vagy munkát is. DE csak egy ideig.
Fél év alatt minimum vége lehet, és utána frissen felújított lakásba lakhat.
Csökentett áron vagy akár ingyen.
Jó munkadíj árát nem kell kifizetnem...ez nem igaz. Mert mindenhez IS értő ember nem nagyon lehet...esetleg burkolás festést nem kell.
Enyhén szólva problémás ez. Ez csak egy eszmefuttatás volt. Köszönöm az észrevételeket tanácsokat!
Szerintem így elhúzna 2-3 hónapot semmittevéssel, utána lelépne, hogy bocs mégse.
Nincs ilyen hülye, aki ilyenbe belemegy. Vagy max leszórna legolcsóbb laminált padlót mindenhol, meg átfestené az ajtókat, azt csá.
Érthető. De mindenkinek mások a lehetőségei.
Alapvetően itt (vezetékújrahuzás, új ajtók, új bejárati ajtó, szobákban új laminált padló, fürdő szoba felújítás, egy festés.) Mindenből közepes minőségben. Ez még nem olyan horror, de világos hogy mindenkinek jobb üres lakásban ezt megcsinálni.
#17 ennyit azért kár ráölni, hogy lelakja az albérlő.
Kérdező: és ezeket egyedül csinálná meg, mekkmester lenne az albérlő?
Vagy ő fizetné ki az embereket?
19-es. Sajnos muszáj volt. Örökölt lakás volt, iszonyat elhanyagolt állapotban. És ehhez tudni kell, hogy inkább alsó kategóriás csempéket, lamináltat vettünk nem 3500 Ft/nm árnál nem volt egyik sem drágább. Sajnos a munkadíjak vannak így elszállva, ha nem kóklerekkel akarsz dolgoztatni.
Barátnőm a lányának vett lakást rossz szakembert választott pl. burkolásra, kétszer bontatott vissza munkát, végül elzavarta (pedig már volt kifizetett rész) és új burkolót kellett hívnia. Talán az olcsóbb lett végül a drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!