Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Származhat belőle jogi problém...

Származhat belőle jogi problémám, ha erőszakkal kiteszem a nem fizető bérlőimet?

Figyelt kérdés

Egy 30 körüli párról van szó, fél évig rendesen fizettek. Márciusban egy havi haladékot kértek, amit meg is kaptak, mivel a férfinek bizonytalan ideig felfüggesztették a felszolgálói állását. A nő tud otthonról dolgozni. Ennek ellenére az áprilisit sem fizették ki, már a telefont sem veszik fel, ha kopogok, csak a tv halkul el odabenn. A kaucióból nem futja többre. Küldtem írásbeli felszólítást ajánlott levélben. A szerződést közjegyző nem hitelesítette sajnos.

Vannak kapcsolataim és lehetőségem arra, hogy erőszakkal kitegyék őket, cuccaikat az alagsorban el tudjuk helyezni, vagy lefoglalni. Valamelyik mindig a lakásban van, ezért nehezebb. Kérdésem:

1. Ha rendőrt hívnak, és mi letagadjuk, hogy egyáltalán ismerjük őket, akkor kötelességem-e visszaengedni?

2. Ha mi azonnal beköltözünk, akkor ugyanúgy elküldhetnek-e minket?

3. Hosszabb távon milyen büntetés járhat ezért?

Nagyjából tisztában vagyok a lehetőségekkel, de érdekelne, hátha van valakinek személyes tapasztalata itt az ilyen rémálomról.

2020. máj. 19. 16:55
1 2
 1/17 anonim válasza:
25%
Hát, gondolom, ha fél évig rendesen fizettek, akkor most nem azért nem fizetnek, mert nem akarnak, hanem azért, mert rengeteg munkahely szünetel, vagy megszűnt a koronavírus miatt, nagyon sok embernek bizonytalan a megélhetése, bár azt is gondolom, hogy ez téged nem érint, mert valami fancy cég dolgozójaként nyomhatod otthonról a home office-t. Lehet, hogy a nő meg nem is keres annyit, amennyi fedezné az összes havi kiadásukat, és ilyen esetben az átlagember a kenyeret szokta választani a lakbér helyett. Szerintem még érvényben van egyébként a kilakoltatási moratórium.
2020. máj. 19. 17:09
 2/17 anonim ***** válasza:
22%
Nem értek hozzá, csak olvastam, hogy a veszélyhelyzet alatt nem szabad kilakoltatni..? Tényleg nem vagyok benne biztos, elnézést ha téves infó, de mindenképp nézz ennek is utána! Sok sikert!
2020. máj. 19. 17:10
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Saját tapasztalat: az áramszolgáltatás szüneteltetése oldja meg a leggyorsabban. Szolgáltatónal kell kérni, ne valld be,hogy laknak az ingatlanban. Ha nem a lakásban van a villanyora, az a jó, mert könnyű hozzáférni. Visszakapcsolás pénzbe kerül, de olcsóbb, mint más rezsijét fizetni beláthatatlan ideig.
2020. máj. 19. 17:10
 4/17 mindentudó99 ***** válasza:
78%
A moratórium inkább a banki hites házaknàl van szerintem
2020. máj. 19. 17:22
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

Jelenleg hasonló helyzettel állok szemben. Bérlő 1 hónapja nem fizet, utolsó hónapban, mikor fizetett, engedményt tettem neki fel havi lakbérre a vírus miatt, következő hónapban kikönyörögte, hogy csak a rezsit kelljen fizetnie, 2 hónapja mereszti itthon a seggét kereset nélkül, terhes barátnővel, anélkül, hogy próbált volna munkát keresni, naponta többször rohangál az autójával, ötösével szívják a cigarettát (mindketten), félek, hogy ha jövő hónapban sem fizet, kénytelen leszek elküldeni őket. Ha látnék valami szándékot, hogy kezdeni akarnak magukkal valamit, más lenne a véleményem, de így, sajnos nem tehetek mást, pedig jóban vagyunk.

Ja és most fogom megkapni a kommentelőktől, hogy mekkora egy szemét vagyok, tudom.

2020. máj. 19. 17:30
 6/17 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos nekem is ez volt, fél + fél év pereskedés után rakhattam csak ki. Milliós károkat okozott, de polgári peres úton már hozzájutottam a pénzemhez, persze évekig tartott. A következő albérlő sem akart fizetni, ott már meguntam a dolgot, szerkezeti felújítás jogcímén leszereltettem az összes ablakot és bejárati ajtót januárban, 3 napig bírták. A szomszédok meg a közös képviselő vinnyogott hogy kihűl a lépcsőház de nem érdekelt. Azóta ki sem adom, hoz havi 80 000ezret, de el is megy a felújításra.
2020. máj. 19. 17:49
 7/17 mindentudó99 ***** válasza:
88%
17:30 Igazad van. Miért lennél szemét? Az ember megértő egy darabig de nem szeretet szolgàlat. Èn is adtam ki házat régen. Én is megjártam. Hagyján hogy alberlettel tartoztak de még közüzemi számlák is maradtak 80 ezer forint értékben. Most is sok de ez 15 éve volt.
2020. máj. 19. 17:54
 8/17 anonim ***** válasza:
11%
Sajnos igen. Nem ilyen egyszerű ez.
2020. máj. 19. 18:33
 9/17 anonim ***** válasza:
92%

Amit jogszerűen tehetsz:

- közművek kikapcsoltatása (kivéve hidegvíz)

- jelzed írásban, hogy az ingatlant értékesíteni kívánod, ezért szíveskedjenek a bejárást biztosítani jún1-től előzetes email értesítés alapján.

Majd haverokkal BANDÁBAN, zajosan menni, benyitogatni, bekukantani, részletes kèrdéseket feltenni, őket faggatni stb.

NAPONTA :D

- saját kulcsoddal bemèsz, jószándékkal: hívtak a szomszédok, betörés/csőtörés volt, MINDEN OK kedves lakóim?

Ha zárat cserél, visszacseréled: AJTÓSTÓL!

- ha van időd/türelmed/haver, rokon: megjelenni valami rajos stílusban, kulcsokkal, hogy megvettük, jövünk 1 hónap múlva, addig hagy tegyük már be új tulajként a (lomis, poloskás :D) hűtőt/kanapét.

Durva tudom, de ha emberségesen szólnának, nem bújkálnának, gondolom nem lenne ez.

2020. máj. 19. 19:02
 10/17 anonim ***** válasza:
61%

Nekem az első két keserves megtapasztalás után már nem jelentett gondot megszabadulni a "bérlőtől"

Igaz, én soha nem voltam annyira hülye, hogy állandóra engedtem volna bejelentkezni bármelyiket is.

A rendőrség nem avatkozik be, ha nem az állandó bejelentett lakása.

Vannak eszközök, amivel visszafoglalhatod az ingatlanodat és ha ez nem tetszik a "bérlőnek" menjen bíróságra!

Nem fog bíróságra menni. Ha mégis megtenné, téged elmarasztalnak szabálysértés miatt és megbüntetnek 20ezer Ft-ra, nagyjából 3 év múlva. Nem kell lelkizni, nem kell majrézni, ki vele!

2020. máj. 19. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!