Mikortól érvényes a moratórium? Most még elküldhetem a bérlőmet?
D.A.S. oldaláról. Már pedig ők értenek hozzá:
"Amennyiben a lakásbérleti szerződést nem foglalják közjegyzői okiratba, a bérbeadó tulajdonosnak egyedüli lehetősége a nemfizető bérlővel szemben a lakás kiürítése iránti per megindítása. Ez alapján a bíróság az önkényesen elfoglalt lakás kiürítését nemperes eljárás során hozott végzésben rendeli el. Kérdés, hogy mikor minősül önkényesen elfoglaltnak egy lakás? A kérdés megválaszolásához azt kell megvizsgálni, hogy a birtokos az elfoglalt lakás birtoklása, használata tekintetében rendelkezik-e valamilyen jogcímmel. Abban az esetben, ha rendelkezik jogcímmel, illetőleg valamilyen jogviszony alapján használja az ingatlant, önkényességről nem beszélhetünk. Amennyiben a jogviszony bármilyen okból már megszűnt – például a bérbeadó felmondta a szerződést a bérlő nemfizetése miatt – és ennek a bérlő tudatában van, úgy önkényes lakásfoglalónak minősül."
Tudod, hogy mit jelent ez?
Azt jelenti, hogy mentális rövidnadrág vagy (<-- ez sajnos nem az én szövegem, valaki mástól olvastam, aki egy hozzád hasonló szellemi szintű élőlényt akart a helyes útra vezetni, ugyanebben a témában).
Nocsak, eddig még úgy volt, hogy bérelt lakásra nem is kell bírósági végrehajtást indítani, hiszen "az soha nem volt a tiéd", tehát a volt bérlő csak úgy elmegy, azt a kérdést meg ne feszegessük, hogyan. Most már látom, kicsit szofisztikáltabb a dolog, mégis csak van végrehajtás, szóval akkor mégis csak érvényes a korábban már többször linkelt törvény?
Az önkényes lakásfoglaló definíciója nekem még sántít, a jogszabályból ez nem levezethető. Illetve kicsit kusza a linkelt szöveg, ami azt ecseteli, hogy érvényes szerződéssel nem indíthatunk végrehajtást (ami nyilvánvaló), de felmondott szerződéssel meg rögtön önkényes lakásfoglaló lesz valaki. A végrehajtásról szóló törvény szerint akkor kell a volt bérlővel szemben önkényes lakásfoglalóként eljárni, ha határozott idejű szerződése volt, ami lejárt. Önkényes lakásfoglaló viszont nem lehet egy volt bérlő, mert ennyi erővel minden jogcím nélküli használó is önkényes lakásfoglaló.
9:10-es hozzászólás.
Ez már sok - 0 a mi javunkra. De nem baj, nyomjad csak!
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__10400240-ki..
Itt is jó néhányan úgy gondolják, hogy albérletre nem vonatkozik a moratórium. Tényleg most már egyedül vagy az egész Világ ellen.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__10405321-mo..
"Alá lett támasztva, milliószor, csak ezt figyelmen kívül hagyod."
Hát igen, de ezért kell neki bérelnie lakást, míg másoknak meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!