Mikortól érvényes a moratórium? Most még elküldhetem a bérlőmet?
lakás bérleti szerződést fel lehet mondani, a szerződés szerinti felmondási idővel, illetve nemfizetés esetén rendkívüli felmondással is, nincs semmi moratórium (csak néhány típusú üzleti ingatlanra, pl. étterem).
Más kérdés a kilakoltatási moratórium, ami minden télen van, és most meg lett hosszabbítva. Ez a kérdés csak akkor merül fel, ha a bérlőd nem menne el jogkövető módon. Az az eljárás viszont több hónap (ha közjegyzői okiratba van foglalva a szerződés, akkor kicsit kevesebb, mint egyébként), mire annak a végén sor kerülne a kilakoltatásra, addigra rég vége a mostani moratóriumnak, sőt jó eséllyel már benne leszünk a jövő téliben.
Józan paraszti ésszel nézem a dolgokat, akik azt kérik, hogy maradjon a bérlő, és utólag fizeti.
A kedves bérlő eddig sem rakott félre annyi tartalékot, hogy 1-2 hónapra ne legyen gondba ha munka nélkül maradna.
Akkor a közeljövőben, majd úgy, hogy munkája sem volt, 1-2 hónap után kicsengeti a tulaj részére az elmaradt több havi lakbért, plusz az aktuális lakbért is? Nem sok rációt látok a dologban.
A szerződésben leírtak szerint járj el, és mosod kezeidet. Még mindig jobban jársz, ha áron alul adod ki a lakást, mintha lakik benne egy emberke, aki 1 hónap után már gondba van azzal, hogy teljesítse neked a fizetési kötelezettségét.
én tuti kiraknám, csak a felelőtlen embernek nincs már 2 hét után tartaléka arra, hogy fizesse az albérletet
jó hogy még nem te hordod neki a wc-re a wc papírt, hogy jól telekulázzák, a sok ingyenélő csürhe
én lakásomból repülne az fix!! A KAUCIOVAL EGYÜTT
"Küldeni" (felmondani) lehet bármikor. Aztán ha megy, megy, ha nem megy, akkor meg nem megy.
Kilakoltatva nem lesz moratórium alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!