180 ezres fizetésből el lehet költözni albérletbe, egyedül, Budapesten?
Minden vágyam, hogy egyedül éljek a belvárosban, vagy a belváros mellett.
Nincsenek nagy igényeim az albérleteket illetően, csak az elhelyezkedés nagyon fontos. A 13. kerület tetszik a legjobban (meg a 6., de ahhoz sose lesz elég pénzem), de fontolóra vennék szinte bármit, ami a főbb tömegközlekedési járatok megállóinál van (bármelyik metró, 4-6-os villamos, 1-es villamos jobb részei).
2 éve szobát béreltem 60 ezerért (rezsivel együtt), meg volt egy 30 ezres hitelem, de akkor 140-160 között kerestem. Most otthon lakom, anyummal.
Most 110 ezerért találtam albikat, a fizetésem meg 180-220 között szokott lenni, de inkább a minimummal számolok, biztos, ami biztos. Csak abban a 110-ben nincs benne a rezsi meg a közösköltség.
Gondoltam rá, hogy keresek mégegy munkát, de őszintén, nem igazán szeretnék.
Sajnos az igényeket a lehetőségekhez kell igazítani!
Budapest belvárosában nem kapsz olyan lakást rezsivel, amit 180ezerből finanszírozni tudnál, legfeljebb úgy, hogy semmi másra nem futja. Azaz nem eszel, nem közlekedsz és pucéran járkálsz, mert még turira sem elég.
Nyomorgáshoz minek Budapest?
Kívülről akarod nyalogatni a mézesüveget?
Azért vannak olcsóbb albik is. Amik nyilván nem olyan nagyok.
De van 70-80 között. A pénzt meg tudni kell Beosztani. Lehet amit eddig megtehettél ezután arról le kell mondani, de legalább megtanulsz túlélni. (Enyhén fogalmazva)
Utolsó vagyok.
Azt elfelejtettem, hogy Bp belvárosában nem hiszem hogy van ilyen olcsó. De máshol van.
Hát igen, a pénzt meg kell tanulni beosztani. Ha ilyen feltételekkel akarsz Budapestre költözni, akkor arra is számolnod kell, hogy saját lakásod SOHA az életben nem lesz. Ez az egyik. A másik meg az, hogy általában évente szoktak emelni az albérletek árain, igaz ez nem igazodik a fizetéshez, meg a folyamatosan dráguló üzemanyagárakhoz, élelmiszerek áraihoz :o)
Számoljunk egy kicsit másképp! Találsz egy egy szobás albit mondjuk olyan 80 ezer forintért (alatta tuti nincsen!) erre még rájön a rezsi, ami olyan 25 ezer forint, ez már így 105 ezer + internet + telefon, és szerintem szükség lenne minimum legalább 50 ezer forintra, mert annyi kell a kajára, és akkor még nem tömegközlekedtél, nem öltözködtél.
Mindenhol pofátlanul elszálltak az árak, a fizetések természetesen nem, és az nem is fog soha. Én, amikor 2012-ben kezdtem az egyetemet, akkor 50 ezer forintért béreltem egy 28nm2-es lakást a 6. kerületben az Andrássy-n. Ma mit kapsz 50 ezer + rezsiért? Elmondom: egy olyan szobát, amiben van 3 ágy xĐĐ belváros ide, belváros oda, a külső kerületekben pl. a XVI. kerben TALÁN találnál 70+rezsiért egy szobás albit, de csak talán. Óbudán nem próbálnám meg xD
"miért kell pont BP-re menni"? A jó édes anyukádért, azért :) Mert ebben a lepra történelemhamisító, más népeken élősködő országban csak a nagyobb városokban van munka, székelykém :) Arról már nem is beszélve, hogy lassan Pécsen is ua. az árak vannak, mint Budapesten. Debrecenről, Szombathelyről, Székesfehérvárról már ne is beszéljünk!
Én nagyon megbántam, hogy egyetemre mentem retekségi után, nem pedig egyből külföldre... Meg kellett volna hallgatnom a fizika tanárom tanácsát, még 2010-ben: érettségi után egy weblap programozói + angol nyelvtudás, és elhúzni innen. Nem így döntöttem, rosszul döntöttem. Most 30 éves fejjel vagyok irodavezető kemény nettó ~150 ezer forintért 1 felsőfokú + egy középfokú nelvvizsgával, diplomával, két szakképesítéssel. Egyébként tanárként még ennyit SE kapnék :)
Uraim, kezeket fel, kezdődik az Erdély induló ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!