Lehet abból hátrányom (pl NAV) ha bejelentem lakónak magamhoz a barátaimat?
Szerencsés helyzetemből kifolyólag saját lakásomban lakok BPen.
Kedves kollégáim viszont albérleteznek, ahol a tulaj nem engedi nekik hogy bejeltesék a lakást lakcímként/tartózkodási helyként. Emiatt háziorvoshoz sem tudnak elmenni itt Pesten, mivel vidéki városból valók.
Felajánlanám nekik, hogy jelentkezzenek be hozzám papíron.
Lehet nekem ebből valami bajom hosszú távon?
"a tulaj nem engedi nekik hogy... "
Mert ő már tapasztalt, nem úgy mint te.
Akik meg mondják fentebb, hogy "nyugodtan jelentsed be őket", azok közül
egyikük sem jelentene be vadidegeneket a saját lakásába!
(Ha lenne nekik.)
#6 nem kellene itt riogatni
nem vadidegenekről van szó, de mindegy
tkp. okirathamisítás, de a kutya nem foglalkozik vele. A tökfej tulajok miatt vannak a cimborák rákényszerülve.
Ha a gyakran emlegetett „és akkor majd jön a végrehajtó“ eset következne be, akkor közölni kell, hogy az illető már elköltözött. Ennyi.
(Látom, izgat a vagyoni helyzetem: van kiadott lakásom, és be vannak jelentve a lakók.)
Na, 56%-os személyében megjött a bejelentkezés-rettegő :D
Semmi bajod nem lesz belőle, sőt a degenerált tulajnak sem lenne, ha a bérlőjének engedné az amúgy törvényi kötelességét teljesíteni (ti. bejelentkezés).
A szabad orvosválasztás pedig addig szabad, ameddig az orvos fogad. Ugyanis körzeten kívülieket NEM köteles fogadni a háziorvos. Nálunk pl. annyira fullon vannak már két éve, hogy senkit nem fogadnak körzeten kívülről. És sürgősségi ellátást leszámítva az ambulanciákon sem fogadnak. Szóval ja, ez fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!