Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Közületek valaki adta már ki...

Közületek valaki adta már ki albérletbe a lakását?

Figyelt kérdés

Hogy kell ezt elkezdeni? Hirdetem az interneten vagy valamilyen hivatalos helyre kell bemenjek ehhez?

Nagyon orulnek ha tudnatok tanacsot adni:) sajnos nem vagyok jartas ebben a temaban...

2019. nov. 14. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Kell írni egy jó albérleti szerződést, meghirdeted különböző oldalakon (Facebook csoportok, jófogás, ingatlanos oldalak).

És várod a jelentkezőket, majd válogatsz.

Ezért jó a Facebook, ott látod a profilját, az már egy szűrő.

2019. nov. 14. 16:41
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Elkezded hírdetni, utána találkozol a bérlő jelöltekkel. Én beleírtam a hírdetésbe a feltételeimet, pl.: csak közjegyző által hitelesített szerződéssel adom ki a lakást, munkáltatói igazolást kell hozni.......

Ha meg van az ideális bérlő, akkor elmentek szerződést kötni, és évente fizeted az adót.

2019. nov. 14. 16:43
 3/7 anonim ***** válasza:
95%
2: Negyedévente kell adóelőleget fizetni.
2019. nov. 14. 17:48
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Hogy a hirdetésedre jelentkező számtalan érdeklődő ne vegye el minden szabad idődet, érdeklődj inkább a barátaidnál, munkatársaknál, rokonoknál stb, hogy nem tudnak-e valakit ajánlani, akit ők is ismernek és merik ajánlani (ne felelősségvállalásra gondolj irányukba). Huzamosabb időbe telik, amikorra akad valaki, de biztonságosabb.

Te már bérlő vagy és albérlőket keresel, vagy Te leszel a bérlő a tulajdonostól? Nem mindegy ám!

2019. nov. 14. 18:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen az eddigi válaszokat!:)

Én vagyok a tulajdonos,viszont fontolgatom,hogy összeköltözöm az egyik rokonommal mert nem áll valami fényesen anyagilag és akkor ha az én lakásom ki lenne adva abból még jönne be valamennyi összeg és mégis könnyebb lenne mint külön lakni...egyébként az árat ki állapìtja meg,hogy mennyiért lehet kiadni a lakást?

2019. nov. 15. 21:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A piac. Hirdetési oldalakon megnézed, mennyiért kínálják. Négyzetméterár van kb.
2019. nov. 16. 01:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Interneten nézz utána, hogy azon a vidéken (falu, város) mennyiért adnak ki bérletbe (és milyen minőségű) lakásokat, házakat. Nagyobb városokban az sem mindegy, hol van a kínált lakás, kik laknak a környéken, közlekedés, zaj...).
2019. nov. 16. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!