NemaRendőrség kérdése:
Barátnőmmel összeköltözünk albérletbe, kinek a nevén legyen?
Figyelt kérdés
Mindketten mesterszakos egyetemisták vagyunk, mellette dolgozunk.
Én februárban végzek, neki még 1 éve van.
Nekem van a nevemen egy lakás, de csak azért mert olcsóbb volt így venni szüleimnek.
Ő átjelentkezne lakcímmel, én még nem tudom, ritkán jön postám.
Lehet-e egyébként olyat hogy kettőnk nevére kötjük?
2019. nov. 12. 08:25
1/4 anonim válasza:
Nincs nagy jelentősége. Amelyikőtök jobban szót ért a bérbeadóval, amelyikőtök jobban ki tud állni kettőtök érdekéért, akinek jobban megy az ügyintézés, amelyikőtök felnőttesebben tud tárgyalni.
2/4 anonim válasza:
Nekünk a szerződésben 2 névre van kötve.
3/4 anonim válasza:
Én mindenképpen úgy kötném, hogy mindkét ott lakó főre. Legyen nyoma annak, hogy ott két fő lakik. Ez a tulaj szempontjából is jó és az ott lakó szempontjából is.
4/4 anonim válasza:
Ha kettőtök nevére kötitek, akkor bérlőtársak lesztek. A bérlőtársak egyetemlegesen felelnek a szerződéses kötelezettségeikért. A bérbeadó bármelyikükön követelheti a teljes tartozást. A szerződést is csak együtt mondhatják fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!