Miért nem engedik egyes helyeken, hogy ottani lakcímkártyára jelentkezzen be a bérlő, ha kivesz 1 évre egy albérletet?
Sziasztok!
Albérletet szeretnék kivenni, 1 évre.
Egyik helyen közölték velem, hogy nem tudok az ottani lakcímre átiratkozni, szóval ha ez gond, akkor nem tudom kivenni a lakást.
Miért van ez?
3as vagyok
Azt nem értik a tulajok általában, hogy a bérlő kirakásának semmi köze a lakcímbejelentéshez. Ráadásul nem is a tulaj privilégiuma ezt eldönteni, hanem a bérlő kötelessége. Lennének érdekes dolgok, ha valóban büntetnék azt, aki nem ott lakik, ahova be van jelentve.. De mindegy, úgyis mindig a tulajnak van igaza,hisz a bérlő van kiszolgáltatott helyzetben.
Állandóra senki sem fogad a házába bérlőt.
Azt ugyanis nem lehet csak úgy kirakni !!
Ideglenesen viszont be kell jelentkezni,hogy az önkormányzatnál bent legyen a lakó nyilvántartásban .
# 13
Hülyeség. A lakcímbejelentés semmilyen esetben nem keletkeztet jogot a lakás használatára. A bérbeadó pedig nem döntheti el, hogy te milyen minőségben jelented be a lakást! Még azt sem ő dönti el, hogy egyáltalán bejelented-e. Egyes emberek kicsit félreértelmezik ezt a lakáskiadás dolgot, nem kéne vele foglalkozni, ha segghülye vagy és még kiskirálykodni is akarsz a bérlő felett.
Mert nem tanulta meg a bérbeadó szakmát a bérbeadó és így lövése sincsen, milyen jogi biztosítékot kérjen tőled, hogy ő biztosítva legyen, hogy nemfizetés esetén elmenj a lakásból.
A törvények a bérlőt védik Magyarországon ilyen esetben, évekig bennmaradhatnak és rombolhatnak a bérlők, ha a tulaj nincs képben.
Számlaképes lakást keress, ott meg fogják engedni!
Ahogy a többi válaszoló is írta, mert a legtöbb bérbeadó öntudatos kivakarózott proli, aki azonnal sok pénzt akar látni az ő szent ékszerdobozából, de arra már nem veszi a fáradságot, hogy körbejárja rendesen a témát.
Mi még két-három hónapig lakunk albérletben, nálunk a parkolás miatt állandó bejelentkezésre volt szükség. Volt némi szájhúzás, aztán rájöttek, hogy a bejelentkezés után másnap is felkelt a nap, fizetünk rendesen, és el is fogunk költözni a megbeszélt időpontban... ugyanis a bérleti szerződésen ez nem változtat.
Én szoktam engedni, ha kérik a bejelentést. Be irom a szerződésbe, hogy a kaució nem lelakható és csak akkor jár vissza, ha hivatalosan kijelentkezik az ingatlanból.
A végén van egy kis szájhúzás, amikor kérik a kauciót es lusták kijelentkezni, de letojom.
# 19
De az sem segít, ha kiskirálykodsz, és "csak ideiglenesre" engeded bejelenteni. Ehhez nincs jogod, mindenki maga dönti el, hogy milyen lakcímként jelenti be a lakást, ahol él. De nem is lesz neked ettől jobb, semmit nem befolyásol a kilakoltatással kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!