Albérletet szeretnék tartózkodási helyként rárakatni a lakcímkártyára. Milyen papírokat vigyek a kormányablakba?
Ha nem akarsz kétszer menni kérdező, aláíratod a bejelentő lapot!
Elvileg elég a szerződés- amúgy sok helyen a neten is úgy szerepel csak aláírt bejelentő lappal elfogadható - gyakorlatban viszont NEM fogadják el CSAK a szerződést.
Lehet itt puffogni egyeseknek, ha egyszer a kormányhivatalokban hazaküldene kgyakorlatban, ha nincs aláírt bejelentő!
"Ha nem akarsz kétszer menni kérdező, aláíratod a bejelentő lapot!"
Tehát kétszer megy, egyszer elhozza a lapot, másodjára meg visszamegy az aláírt papírral :)
Törvény szerint nem kell a tulajdonos aláírása, a szerzdés elég. Amikor bérlakásban laktam, nekem sem kellett a tulajdonos aláírása, ezért mondtam ezt biztosra. Márcsak azért is, mert a lakcím személyes adat, hozzád tartozik, nem a lakáshoz, a bejelentéssel semmi jogod nem lesz a lakáshoz, vannak rémtörténetek, de semmi nem igaz belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!