Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kb.70 000 forintból meg lehet...

Kb.70 000 forintból meg lehet élni egy hónapban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jövőre szeretnénk a párommal együtt albérletbe költözni. Idén szeptembertől diákmunkát vállalok az egyetem mellett, hogy tudjam fedezni a költségeim jövőre. Ha jól számoltam, egy bruttó 900 forintos órabérrel, heti 20-22 óra munka mellett kb. nettó havi 60-70 ezer forintot tudnék keresni. (diákmunka bérkalkulátorral számolva).

Fél évtől tudok pályázni tanulmányi ösztöndíjra is, ami kb. 15-20 ezer lenne egy hónapra, bár nem tudom, hogy ezzel a pénzzel szabadon gazdálkodhatnék-e, vagy meg van szabva, mire költhetem.

Nézegettem kis garzonlakásokat, találtam néhány jót, hogy legyen kiindulási alap jövőre. Bár nem teljesen értem: tegyük fel, 50-60 ezer ft + rezsi + közösköltség az 1 szobás albérlet díja. A főbérlő felkínálja a lakást egy személy, valamint egy pár részére is. Ha egy személy költözik csak be, akkor neki is 70e forint; vagy ha két személy, akkor a két személynek együtt is 70e, vagy szintén személyenként 70e? Mert személyenként húzós lenne.. Gondoltunk természetesen arra is, hogy másokkal költözzünk össze, esetleg egy másik párral, viszont csak mi ketten sokkal jobb lenne.

Tehát a fő kérdésem az lenne, hogy kb 70e forintból én egyedül tudnám-e a rám eső részét fizetni az albérletnek, valamint maradna-e mellé még pénz elég ételre és egyéb dolgokra? Természetesen együtt intéznénk a pénzügyeket, a bevásárlást, mindent, viszont jó az, ha biztosan tudom, hogy elég lesz a pénzem, és nem kell halálra dolgoznunk magunkat azért, hogy ne haljunk éhen. :)

2019. aug. 20. 19:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%
Milyen felső oktatásba jársz, ha ilyen szinten fingod nincs a világ dolgairól.
2019. aug. 20. 21:05
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Előttem mar mindent leirtak, plusz jo ha tudod, hogy a lakas tulajok legtöbb esetben, diák lakók eseten csak a szülőkkel hajlandok szerződni, nem véletlenül.
2019. aug. 21. 07:25
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, felejtsd el. Óriási szerencse, ha Debrecenben találsz 60-ért garzonlakást. Kicsit hihetetlen is, de legyen.

60ezer a bérleti díj

20-30 ezer a rezsi(minimum, mert ha távfűtés, nem állítható, akkor még több is lehet)

10 ezer a közös költség

15 ezer az interneted, TV, telefon.

És ez a minimum, ami egy egyetemistának kell, telefon internet a tanuláshoz. (Igen, a suliban, könyvtárban is lehet netezni, de mi értelme a mai függő világban?)

Tehát ez 115 ezer fixen. 57.500 a te részed. Ha a maradék 12.500-ból te megveszed a bérletedet, a kajádat, a tisztálkodási szereidet, a lakásba tisztítószereket, hogy a mocsok ne egyen meg, ruhát veszel magadnak, meg még éled is egy normál egyetemista életét, akkor esélyed van a Guiness-rekordok könyvébe bekerülni.

2019. aug. 21. 08:05
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez lehetetlen. Én is a spórolás nagymestere voltam, otthonról hoztam a kaját minden hétvégén, de így is azt kell mondanom, hogy a tengődéshez is kell 50-60 ezer forint, az albérleten és a rezsin felül.

Szüleid egy megveszekedett vassal sem tudnak támogatni?

Én ezt így a helyedben nem vállalnám be.

2019. aug. 22. 16:57
 15/18 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy támogatnának, de ellenzik az összeköltözést házasság előtt. Nem is értem xDDD

Felnőtt emberek vagyunk. Az más dolog, hogy még nincs saját rendes keresetünk, mert tanulunk, és diákmunkából nem lehet annyit összeszedni..

2019. aug. 22. 17:09
 16/18 anonim válasza:
68%
Hiába vagytok felnőtt emberek, f#sz nélkül nem lehet b#szni.
2019. aug. 22. 17:13
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok válasz született eddig, talán kis vita is kialakult. Ha rövidre akarjuk zárni a kérdést, és reálisan gondolkodunk, akkor az alábbi megállapítást tehetjük:

A kérdező számára az a legideálisabb, ha kollégiumba megy. Javaslom tehát első körben ezt a lehetőséget elemezni, megvizsgálni, hogy az adott oktatási intézménynél milyen lehetőségek kínálkoznak.

2019. aug. 23. 20:53
 18/18 Laylah ***** válasza:
100%
Az egyetlen lehetséges mód, ha ugyanabba a koliba vesznek fel titeket, és kérvényezitek a közös szobát. Albérlet felejtős, nagyon max. egy szobát tudnátok kivenni, egy lakást biztosan nem. Akkor meg már egyszerűbb a koliszoba, adott esetben közelebb is van az egyetem épületéhez.
2019. aug. 27. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!