Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Főbérlő megtilthatja, hogy...

Főbérlő megtilthatja, hogy barátnőm ott aludjon a lakásban heti x napot?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Szerintetek az reális, hogy a főbérlő beleszól, hogy pl. barátnőm heti 2 napot ott alszik az albérletben?

2019. aug. 15. 07:16
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
73%
#30 #21 vagyok, nagyon jól tetted, büszke vagyok rád! Sok ilyen példát, mint a tiéd, és a Döbrögi-típusú tulajdonosok lehet észhez kapnak egy idő után, kezdik kapizsgálni, hogy mivel embereknek adnak ki, azoknak elképesztő módon emberi szükségletei vannak.
2019. aug. 17. 00:26
 32/37 anonim ***** válasza:
34%

"De mire fel? Még mindig nem értem."

Mert ha ketten használnak egy konyhát kétszer olyan hamar kell lecserélni a gépeket és a konyhabútort, ha ketten járnak a parkettán, kétszer olyan hamar kell újracsiszolni és lakkozni.

Ha két emberre főznek, az a fal kétszer hamar válik a zsírtól, gőztől újrafestendővé.

Stb.

2019. aug. 17. 06:38
 33/37 anonim ***** válasza:
26%

"De mire fel? Még mindig nem értem."

De én meg azt nem értem, aki ilyet kérdez, soha az életben nem lakott még ingatlanban, nem látott háztartást és nem gondoskodott annak felújításáról, karbantartásáról? Ti egy falvédőn éltetek eddig, vagy hol? Mért gondoljátok, hogy egy tiptop, felújított ingatlan az csak magától van? Az én lakásom közepes állapotú, messze nincs felújítva, messze nem tip-top, de minden ősszel és tavasszal 2-3 hónapot a javítások szervezésével vagyok elfoglalva, és évente fél-egy milliót elköltök rá, hogy megőrizzem az állapotát. És akkor egyedül vagyok rá, tehát minimális az amortizáció, és nem nagy a lakás, egy fős.

2019. aug. 17. 06:43
 34/37 anonim ***** válasza:
81%
#32 ha ilyen lineárisan gondolkodsz, hogy két ember = kétszer gyorsabb elhasználódás, (amúgy már ez sem igaz önmagában, mert fajlagosan mindig az egyfős háztartásol fogyasztanak a legtöbbet) akkor gondolom arról is vezetsz statisztikát, hogy melyik bérlőd ki hány órát van otthon, ki az aki főz, ki az aki csak kaját rendel, mert ha ilyen tényezőket számításba veszel, akkor legyél pontos és a többit is kalkuláld bele. Mert aki nem dolgozik, apuci pénzén egész nap otthon van és napi háromszor főzőcskézik, az bizony többet koptat, mint egy pár, aki este 6 körül hazaesik időhiány miatt megfőznek 2-3 napra előre és a hétvégén elmegy túrázni, vagy elmegy vidékre a szüleihez. Szerintem egy vizsgaidőszakban otthon tanuló diák többet amortizál, mint egy dolgozó pár, aki aktív életet él és kb. csak aludni járnak haza.
2019. aug. 17. 09:37
 35/37 anonim ***** válasza:
9%
34: Igen. Az árat egyénileg kell szabni.
2019. aug. 17. 09:49
 36/37 anonim ***** válasza:
86%

"Mert ha ketten használnak egy konyhát kétszer olyan hamar kell lecserélni a gépeket és a konyhabútort, ha ketten járnak a parkettán, kétszer olyan hamar kell újracsiszolni és lakkozni.

Ha két emberre főznek, az a fal kétszer hamar válik a zsírtól, gőztől újrafestendővé."

Én először azt hittem, hogy viccből írod, de a többi hozzászólásodból kiderült, hogy nem :D

Na erre írtam azt, hogy ki most jött le a falvédőről (mint te) és semmi realitás érzéke nincs, az minek kockáztat több tízmilliót, ha egyszer filléres, amúgy is néha cserélődő eszközöket félt.

Szerinted ha nem egy ember lakik valahol, hanem egy pár, akkor ők kétszer annyit fognak főzni? Ezt komolyan gondolod? :D Jani felkel, csinál egy lecsót, aztán ebből nem ad Jucinak, ezért ő csinál egy kis rántott húst? :D Vagy mi az elképzelés?

A parketta kopáson hangosan felröhögtem :D

A tisztasági festés (amit mindenki elsumákol) meg hadd ne azon múljon, hogy ketten laknak valahol vagy egyedül :D

Én például szinte sosem főzök, a parketta fölött meg lebegek. Akkor most az én esetemben lejön a bérleti díjból 30%? Ugye, hogy nem.

Egyébként adok még pár ötletet:

- Kétszer gyakrabban néznek bele a tükörbe --> tükör használati díj.

- Kétszer gyakrabban finganak --> szellentési járulék.

- Kétszer annyit járnak a padlón... ja várj, ezt te már írtad.

- Kétszer annyit csippantanak a bejárati ajtón / kétszer annyit írják be a kódot --> meg kell emelni a közös költséget!

2019. aug. 17. 10:50
 37/37 anonim válasza:
27%
Istenem most akadtam erre a kérdésre, de ilyen elb@szott, fillérk*ró népet mint a magyar albérletkiadó még nem láttam. Kommentek is jól tükrözik, milyen nárcisztikus irányításmániás s*ggfejekkel van teli ez a kis ország és milyen jól tettem hogy itt hagytam 10 éve. Az albérletkiadók meg fulladjanak bele a saját sz@rukba és húzzák le a wc-jüket 15-ször aztán magukat is miután a f_s félig összedőlt lakásukat kiadták 250ért.
jan. 17. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!