Főbérlő megtilthatja, hogy barátnőm ott aludjon a lakásban heti x napot?
Sziasztok,
Szerintetek az reális, hogy a főbérlő beleszól, hogy pl. barátnőm heti 2 napot ott alszik az albérletben?
"De mire fel? Még mindig nem értem."
Mert ha ketten használnak egy konyhát kétszer olyan hamar kell lecserélni a gépeket és a konyhabútort, ha ketten járnak a parkettán, kétszer olyan hamar kell újracsiszolni és lakkozni.
Ha két emberre főznek, az a fal kétszer hamar válik a zsírtól, gőztől újrafestendővé.
Stb.
"De mire fel? Még mindig nem értem."
De én meg azt nem értem, aki ilyet kérdez, soha az életben nem lakott még ingatlanban, nem látott háztartást és nem gondoskodott annak felújításáról, karbantartásáról? Ti egy falvédőn éltetek eddig, vagy hol? Mért gondoljátok, hogy egy tiptop, felújított ingatlan az csak magától van? Az én lakásom közepes állapotú, messze nincs felújítva, messze nem tip-top, de minden ősszel és tavasszal 2-3 hónapot a javítások szervezésével vagyok elfoglalva, és évente fél-egy milliót elköltök rá, hogy megőrizzem az állapotát. És akkor egyedül vagyok rá, tehát minimális az amortizáció, és nem nagy a lakás, egy fős.
"Mert ha ketten használnak egy konyhát kétszer olyan hamar kell lecserélni a gépeket és a konyhabútort, ha ketten járnak a parkettán, kétszer olyan hamar kell újracsiszolni és lakkozni.
Ha két emberre főznek, az a fal kétszer hamar válik a zsírtól, gőztől újrafestendővé."
Én először azt hittem, hogy viccből írod, de a többi hozzászólásodból kiderült, hogy nem :D
Na erre írtam azt, hogy ki most jött le a falvédőről (mint te) és semmi realitás érzéke nincs, az minek kockáztat több tízmilliót, ha egyszer filléres, amúgy is néha cserélődő eszközöket félt.
Szerinted ha nem egy ember lakik valahol, hanem egy pár, akkor ők kétszer annyit fognak főzni? Ezt komolyan gondolod? :D Jani felkel, csinál egy lecsót, aztán ebből nem ad Jucinak, ezért ő csinál egy kis rántott húst? :D Vagy mi az elképzelés?
A parketta kopáson hangosan felröhögtem :D
A tisztasági festés (amit mindenki elsumákol) meg hadd ne azon múljon, hogy ketten laknak valahol vagy egyedül :D
Én például szinte sosem főzök, a parketta fölött meg lebegek. Akkor most az én esetemben lejön a bérleti díjból 30%? Ugye, hogy nem.
Egyébként adok még pár ötletet:
- Kétszer gyakrabban néznek bele a tükörbe --> tükör használati díj.
- Kétszer gyakrabban finganak --> szellentési járulék.
- Kétszer annyit járnak a padlón... ja várj, ezt te már írtad.
- Kétszer annyit csippantanak a bejárati ajtón / kétszer annyit írják be a kódot --> meg kell emelni a közös költséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!