Miért nem adóztatják a vallási intézményeket?
Ugyanúgy fizetnek adót az egyházak, mint bárki. Egyedül az adományok után nem kell adózni, ahogy más szervezeteknek sem (nem csak egyházak nem adóznak adomány után). Ha pedig én a már adózott jövedelmemből adományozok, miért akarod azt a pénzt újra megadóztatni?
Szóval ezt elég provokatív kihegyezni a vallásokra. Hülye kérdést meg láthatóan bármelyik idióta tud kiírni, még azt se voltál képes meghatározni, hogy pontosan milyen adóra gondolsz.
Mert non-profit szervezetek. Továbbá mert a vallásszabadság elvével ellenkezne: az ateizmus ingyen van. Ha egy álompógár azt a vallási döntést hozza, hogy adózott jövedelméből egy általa szimpatikusnak tartott vallási szervezetet tart fönn, az éppoly szabad döntése, mint ha nem tesz ilyet. Egyikhez sincs köze az államnak.
Ettől függetlenül, ha egy egyház gazdasági tevékenységet végez, pl. földbirtokot tart fönn, akkor adózik.
"Mert non-profit szervezetek. Továbbá mert a vallásszabadság elvével ellenkezne: az ateizmus ingyen van. Ha egy álompógár azt a vallási döntést hozza, hogy adózott jövedelméből egy általa szimpatikusnak tartott vallási szervezetet tart fönn, az éppoly szabad döntése, mint ha nem tesz ilyet. Egyikhez sincs köze az államnak."
Ezen jót nevettem.
"Továbbá mert a vallásszabadság elvével ellenkezne: az ateizmus ingyen van"
akkor majd megigénylek én is egy kis állami támogatást, csak hogy egyenlőség legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!