Miért erőltetik ránk a vallást az iskolában?
A gimit ahová járok átvette az egyház. Azóta hetente egyszer kötelező templomba menni misére meg hittant is tanulunk. Elvesztegetett időnek tartom a templomban és hittanórán töltött időt, unalmas és értelmetlen. Nem hiszek Istenben, amit én tisztelek az a vallásszabadság.
Tehát saját akaratából nyugodtan foglalkozhasson mindenki azzal amivel szeretne. Én sem erőltetem senkire az ateizmusomat, ők se kényszerítsenek templomba járásra. Vannak istenhívő barátaim is, sosem volt vita köztünk ez miatt, nem is lesz.
Az egyház miért nem tudja elfogadni a vallásszabadságot?
"Európában a keresztény vallás adja a társadalmi alapot! Azaz, hogy ne legyél, bunkó, meleg, féreg."
Látom, neked ebből az elsőt meg a harmadikat nem sikerült megugranod.
Ez egy népnevelési eszköz, az a célja, hogy a gyerek (tehát a jövendőbeni állampolgár) elhigyje, hogy ő csak egy teremtménye a felsőbb hatalmaknak, akiknek feltétel nélkül engedelmeskedni kell. Milyen érdekes, hogy a felsőbb hatalom azt mondja, hogy engedelmeskedni kell a vezetőknek.
Én elhiszem, hogy vannak emberek akik tök őszinént, jószándékúan hiszenek ebben a dologban. De annak, hogy az iskolában oktatják ehhez semmi köze, ez egyszerű politikai döntés, hogy engedelmesebb droidokat böfögjön ki magából ez az iskolarendszernek beállított valami.
# 13
Szüleim és a legtöbb diák is úgy gondolja hogy a hittan és a templomba járás itt is legyen fakultatív. Ugyanúgy ahogy egyébként is az. Az utcán ha mész senki nem rángat be erőszakkal a templomba.
Leírom l a s s a n, olvashatóan!
NEM kötelező oda járnod!
Ez olyan, mintha valaki katonai suliba járna, de sipítozna, hogy lelkiismereti okok miatt nem fog fegyvert.
Vagy szakács suliban, nem nyúlna húshoz, mert vega/arab.
Lépj le, vagy kussolj!
# 18
A városban az összes gimit átvette az egyház! Szóval sakk matt.
19.-nek.
Akkor örülj, hogy legalább ők üzemeltetik őket, és nem kell hajnalban buszoznod 50 km.-t, a szomszédba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!