Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Jézus zsidónak vallotta...

Ha Jézus zsidónak vallotta magát akkor miért nem bírják a keresztények a zsidókat?

Figyelt kérdés

Nem tisztelik és olykor ki nem állhatják a zsidókat. Tudom,hogy zsidók nyírták ki Jézust,de akkor is.....Jézus is zsidó volt. Tudom,hogy nem azért nyírták ki mert próféta volt (egyet értettek olykor a tanaival) hanem azért mert Isten fiának vallotta magát.

Emellett Hitler is utálta őket, de közben Éva Braun meg még néhány nője zsidó volt.....érdekes.

Ez által ellentmondásos a keresztény vallás nem???

2010. júl. 7. 13:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
78%

Ez elég buta logika, tekintetbe véve, hogy a mai zsidók nem azonosok az Ószövetségi Izrael népével. Másrészt meg attól, hogy Jézus jó zsidó volt, ugyan miért következne az, hogy a maiakat és akként kéne tekinteni. Egyébként meg nem a vallásos zsidókat szokták "nem szeretni", hanem a gyökereiktől elszakadt radikális baloldali és liberális mozgalmakban tevékenykedőket.

Eva Braun pedig nem volt zsidó, ez csak urban legend.

2010. júl. 7. 13:47
 2/20 anonim ***** válasza:
30%

Azért, mert csak az ideológiát kellett meggyártani a folyamathoz.

Valójában a vagyon elszedése volt a cél, de ezt a tömegek előtt bűnbakállítással, "elfogadható" indokkal kellett tenni.

2010. júl. 7. 13:57
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

<gunyor>

Azt a mindenit, hát ez aztán ütős érv volt. Megyek is a plébániára, hogy gyorsan töröljenek a nagykönyvből.

</gunyor>

A keresztények már csak azért sem utálják a zsidókat, mert Jézus pontosan a kínszenvedés és a kereszthalál által teljesítette be a feladatát (a megváltás művét). Nem mellesleg a liturgia is tartalmazza a zsidókért való könyörgést, tehát nem utáljuk őket.

Vannak zsidók (jó hangosak, vagy csendes háttéremberek, de mindenképppen médioid véleményvezérek), akiknek a viselkedése nagyon sokat árt a (magyar) társadalomnak. Őket sem utáljuk, csak szeretnénk elérni, hogy ne tudjanak ártani. Vannak továbbá olyan zsidók is, akiknek sok (nagyon sok) pénzük van, és így van nagyon nagy befolyásuk rengeteg mindenre, és kőkeményen visszaélnek a befolyásukkal. Nos, őket sem utáljuk, csak korlátozni szeretnénk a befolyásukat - önvédelemből.

Hitler meg, szegénykém, "kissé" megbomlott. Jobb lett volna mindenkinek, ha az marad, ami volt: festőművész. (Egyébként meg akárhogy ajvékolnak a tengerentúli pénzeszsákok, azért lássuk be, jól jött nekik, hogy az európai konkurencia elégett a náci krematóriumokban...)

2010. júl. 7. 14:00
 4/20 anonim ***** válasza:
63%
A zsidógyűlölet történelmi eredetű, és mint oly sok dolgot, ezt sem az utált csoportok keltették, hanem az utálatát fennhangon hírdető európai jónépek. Valójában a zsidók, miután elhagyták az "őshazájukat", senkinek nem ártottak volna, szépen letelepedtek volna Európában, éltek volna békés emberekként, lett volna közöttük gazdag kereskedő meg szegény jobbágy is. Csak éppen az európaiak nem adtak nekik földet, de még szakmát tanulni sem engedtek nekik. Nem maradt hát más, kereskedőnek álltak meg tanulni kezdtek, aztán egyszer csak azon kapta magát az európai, hogy a "mocskos zsidó" jobban forgatja a pénzt, mint ő. Na ezt kezdték el utálni, és ez folyik ma is. Hozzáteszem, nem egyszerű a kérdés, ugyanis zsidó körökben is nagy viták folynak arról, hogy ki a zsidó, és azok nagy részét, akiket mi magyar szemmel lezsidózunk a világban, a tényleges zsidó társadalom nem fogadja el tagjaként.
2010. júl. 7. 14:09
 5/20 clint ***** válasza:
96%

te hol élsz kérdező???

Épp forditva van. A zsidók súlyosan keresztényellenesek.

Te hányszor látsz karácsonykor vagy húsvétkor, Krisztusról filmet az Rtlklubon pl? Kicsit utána kéne olvasni pl a talmud miket ír, Krisztusról és a nem zsidókról.

2010. júl. 7. 14:09
 6/20 anonim ***** válasza:
25%
A kérdés megbukott, ugyanis Jézus szittya ősmagyar volt! Nem tudtátok? (Legalábbis a címeres-tarsolyos ismerőseim ezt hangoztatják) ;)
2010. júl. 7. 14:22
 7/20 clint ***** válasza:
45%

konkrétan én is hallottam egy elméletet, miszerint szőkésbarna haju és kékszemű volt, nem lehetett zsídó.

azon a területen annak idején más népek is voltak, semmi bizonyíték arra, hogy szűz Mária zsidó lett vna. És mível lényegében Isten fia, nem is lehet származása.

2010. júl. 7. 14:28
 8/20 anonim ***** válasza:
82%

Grün átmegy panaszkodni a szomszédjához, Kohnhoz:

- Ismered a fiamat?

- Hát persze, együtt játszott az utcában az én gyerekeimmel.

- Képzeld, elküldtem Jeruzsálembe, hogy kitanulja a kereskedést. Egy évet ott töltött, és mikor visszajött, kikeresztelkedett.

- Szörnyűség. Itt csak a rabbi segíthet. Gyere el velem hozzá, talán ő tud valami okosat.

Elmennek Mózes rabbihoz. Ott Grün elmondja bánatát. A rabbi türelmesen végighallgatja őket, majd megkérdezi:

- Ismeritek a fiamat?

- Hát persze, együtt játszott az utcában a mi gyerekeinkkel.

- Nos, én is elküldtem őt Jeruzsálembe, a rabbiiskolába. Egy hónapot ott töltött, és mielőtt visszajött, ott helyben kikeresztelkedett.

- Szörnyűség! Most mit tegyünk? Ez nem mehet így tovább. Itt már csak Isten segíthet.

- Gyertek el velem hozzá, talán ő tud nekünk tanácsolni valami okosat.

Elmennek Isten elé, és először Grün, majd a rabbi is elmondja nagy bánatát. Az Isten türelmesen végighallgatja őket, majd megszólal:

- Ismeritek a fiamat...

2010. júl. 7. 14:33
 9/20 anonim ***** válasza:
56%
Pont fordítva van. A zsidók nem fogadják el, és nem ismerik el Jézust, a keresztényeket.
2010. júl. 7. 16:14
 10/20 anonim ***** válasza:
54%

Jézus Krisztus Isten fiának vallotta magát, nem zsidónak.

Eva Braunk nem volt zsidó. Ezt honnan veszed? A NatGeo-ról? :D

Szerintem először művelődj, vagy ne foglalkozz olyasmivel, főleg ne ilyen hangnemben, amihez nem értesz.

2010. júl. 8. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!