Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért volt nagy dolog Jézustól...

Miért volt nagy dolog Jézustól, hogy feláldozta magát?

Figyelt kérdés

Hiszen tudta, hogy ha meghal úgyis megy egy sokkal jobb helyre, a Mennyországba, örökre. És ő ezt 100%-ig tudta, hogy így lesz. Mitől olyan nagy dolog akkor, hogy meghalt? Emberek tömegei áldoznák fel magukat egy jonb célért, ha tudnák, hogy utána tutira a mennyekbe kerülnek.

És Istentől sem volt nagy áldozat, mert az igaz hogy a Földön meghalt a fia, de tudta, hogy a mennyekben meg az idők végtelenségéig ott lesz vele. Nem nagy érvágásnak tűnik.

Akkor lenne ez tényleg nagy szám, ha úgy áldozza fel értünk a fiát, hogy tudja, ő már nem lesz vele soha. De így kb. ez semmi.

2019. máj. 11. 10:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Szerintem meg te vagy méltó a büntetésre, aki terjeszti a vallásos fèlelmet, mint a náthát.

Nem magamra mondtam átkot hanem az istenre, aki meg akar ítélni engem. Az objektivitás kedvéért tegyük hozzá, hogy egyelőre nem tudni hogy ez a mindenható-e.

2019. máj. 13. 08:55
 22/30 anonim ***** válasza:

A stílusod alapjàn egy tipikus, keresztény vallàsú ember vagy, undorító a jellemed. Te egyébként egyértelmű bizonyíték vagy az ateizmus mellett, hogy a kereszténység nem képes jobbà tenni az embert, de ilyen fanatikussà igen.

Ha pedig màr szó esett Jézusról:

Ő maga soha nem intézett ilyen kirohanàst a pogàny vallàsú vagy ateista emberek ellen. A legnagyobb feddéseit a hozzàd hasonló, nagyon vallásos emberekre szórta. Làsd példàul az Mt. 23. fejezetet. Ez egyàltalàn nem volt véletlen. Pàl apostol is igyekezett az athéni prédikàciójàn úgy fogalmazni, hogy ne bàntsa meg a görögöket, hanem amikor làtta, hogy egyesek kinevetik, elment onnan. Neki eszébe sem jutott neki menni így a màsként gondolkodóknak, ahogyan te. Fent egyébként hivatkozol valamelyik apostoli levélre, de nem tudom, hogy mennyire vagy tiszàban azzal, hogy a kutatàs a szerzőséget bizonyos levelek esetében kétségbevonta, és pszedunonimnak minősítette, tehàt koràntsem biztos, hogy az apostolok szólalnak meg bizonyos levelekben.

Még a sajàt vallásodat sem ismered... ajànlom neked az Újszövetségből a Jakab apostol neve alatt írt levél elolvasàsàt, ahol kimondja a szerző, hogy ne akarjanak a keresztények mind tanítók lenni, mert súlyosabb ítéletben lesz részük.

Na szevasz.

2019. máj. 13. 09:16
 23/30 anonim ***** válasza:

Még valami 20-as:

Nincs semmiféle àtok. A babonàiddal eltakarodhatsz oda, ahovà akarsz. 2019-et írunk, màr nem a középkorban vagyunk, hogy ilyenekkel meg tudj félemlíteni minden embert.

2019. máj. 13. 09:20
 24/30 Rachel Warner ***** válasza:
Ne bántsátok,kezdő keresztényként "normális" ha elkapja a gépszíj néha. De ha már évek óta benne van és úgy ilyen,az már gáz. Tudom,mert voltam hívő és az elején pont ugyan ilyen heves és ítélkező voltam,a kereszténység is egy út,ahonnan vagy elindul valaki és járja és tanul,vagy marad egyhelyben.
2019. máj. 13. 11:05
 25/30 Rachel Warner ***** válasza:

" Te egyébként egyértelmű bizonyíték vagy az ateizmus mellett, hogy a kereszténység nem képes jobbà tenni az embert, de ilyen fanatikussà igen. "

Ez meg igazából nonszensz,mert mivan azokkal,akik pont nem ilyenek,vagyis az ellenpéldákkal? Vagy azokkal már nem foglalkozunk? Értsük már meg,hogy mindegyik oldalon van ilyen meg olyan ember is,ez alapján nem lehet általánosítani ez egész csoportosulatra. Én is láttam már akkora tirpák paraszt ateistát,hogy 6-an vitték utána a nagy arcán,akkor most komolyan ebből kellene kiindulnom? Mert akkor én is tudnék lehangoló következtetéseket levonni.

2019. máj. 13. 11:09
 26/30 anonim ***** válasza:

De "bántjuk", mert az az isten akit ő képvisel, ellenség. És az ellenség ellen harcolunk, tűzzel-vassal. Persze amíg nem támad meg fizikailag addig én sem fogom, éppen ezért a szellemi harcban szellemi eszközöket hasznàlunk.

Tegyük fel tehát, hogy az isten jó. Ha az isten jó, és valóban jót akar, akkor az ember megfogalmazhatja a kritikáit, még ha azok erősek is, és elmondhatja amit gondol. Ha azonban az isten nem jó, az ő neve legyen átkozott.

Láthatjuk tehát, hogy az emberek az isten nevében megpróbálhatják leuralni másokat, még ha csak pszichikai síkon is. Mert aki egy ilyen irományt elfogad, az nem megtért hanem be van ragasztózva a szája és bólogat, csak éppen nem tudja mire.

Persze mondhatod, ne fogadd el és kész. Aha persze, csak ahhoz elöbb fejben le kell győzni az istenét. Nekem ez gyerekként nem sikerült, meg is lett az er3dménye, ugyhogy annyit gáncsolom a vallásos lelkületet amennyit akarom.

Ugyan mi viszi őt arra hogy itt bunkózzon az isten nevével, meg hatalmával?

Lehet hogy el kellene olvasnia a jób könyvét.

2019. máj. 13. 12:19
 27/30 anonim ***** válasza:

Rachel Warner-nak:

Kevés ellenpélda van. Aki ellenpélda, az rendszerint nem veszi komolyan a vallàsàt. A vallàst komolyan vevő emberek többsége fanatikus. Vagy harcos fanatikus, vagy magàba forduló fanatikus. De egyik sem normàlis.

2019. máj. 13. 15:29
 28/30 Rachel Warner ***** válasza:
Azért írtam az ellenpéldát,mert én igen sokat ismerek. Keresztények,de képesek 2 lábban a földön állni és nem fanatikusak.
2019. máj. 13. 16:04
 29/30 anonim ***** válasza:

Ha nem fanatikusak, akkor nem veszik komolyan a vallàsukat.

A vallás komolyan vétele fanatikussà tesz. Làsd pl. Àbrahàm àldozatàt, amit a keresztények olyan szépen magyaràznak.

2019. máj. 13. 16:29
 30/30 anonim ***** válasza:
Azt is kérdezhetted volna, hogy Isten miért szereti ennyire az emberi fajt, hogy feláldozza fiát? Még ha tudja hogy nem is hal meg, hiába feszítik meg. Miért ez a produkció? Mi ez a cirkuszolás?
2019. máj. 15. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!