Miért volt nagy dolog Jézustól, hogy feláldozta magát?
Hiszen tudta, hogy ha meghal úgyis megy egy sokkal jobb helyre, a Mennyországba, örökre. És ő ezt 100%-ig tudta, hogy így lesz. Mitől olyan nagy dolog akkor, hogy meghalt? Emberek tömegei áldoznák fel magukat egy jonb célért, ha tudnák, hogy utána tutira a mennyekbe kerülnek.
És Istentől sem volt nagy áldozat, mert az igaz hogy a Földön meghalt a fia, de tudta, hogy a mennyekben meg az idők végtelenségéig ott lesz vele. Nem nagy érvágásnak tűnik.
Akkor lenne ez tényleg nagy szám, ha úgy áldozza fel értünk a fiát, hogy tudja, ő már nem lesz vele soha. De így kb. ez semmi.
Én még nem tartok ott,hogy igaz-e,amit a Biblia ír,ha igen,abból mennyi az igaz,ki kicsoda és milyen volt,DE!
Azért a kereszthalálról,aki utánanéz lehet némi fogalma és igen nagy szellemi zokninak kell lenni,hogy semmisnek ítélje valaki még akkor is,ha utána van feltámadás. Férjem pl keresztény,ugyanúgy biztos benne,hogy lesz feltámadás,de ez nem jelenti azt,hogy ha a 11 hónapos fiunk leesik a lépcsőn és ne adj' Isten meghal,akkor csak legyint egyet és cseppet se érinti meg,merthát "most úgyis a Mennybe kerül". Te valami ritka érzéketlen ember lehetsz,most nem bántásból..
Teoligiai szenpontból nagy dolog volt, de egyébként vitatható.
Jézus tökéletesen ismerte a próféciàkat. Tudta, hogy fel fog tàmadni, és azt is, hogy az idők végén a messiàsi orszàg uralkodója lesz.
A nagy dolog az lett volna, ha teljesen ismeretlen szàmàra a jövő, vajon úgy be merte volna vàllalni a passiót? Hiszen még a próféciàk ismeretében is vissza akart vonulni a Gecsemàné kertben, küzdenie kellett, hogy elvàllalja a feladatot.
Így azért màr csökkentett értékű a story.
Teológiailag haszontalan lett volna Isten számára akárkinek az áldozata. Csak olyan személynek volt értelme bünhődnie a büneinkért aki teljesen ártatlan és szent volt Isten előtt.
Jézus egyetlen áldozata örökre betöltött minden szükséget minden ember számára aki hisz benne.
Más ember önfeláldozása nem csak semmit nem ért volna, de igazságtalan is lett volna Isten részéről.
Szeretném megvilágositani, hogy Istennél nincs olyan, hogy csak úgy egy tollvonással elnézi a bűnt. A lehetősége sem lenne meg rá. A földi igazságszolgálatatás ismer ilyen jogi aktust, hogy elnöki kegyelem, de ez nem hogy nem az igazságszolgáltatáson alapul hanem az igazságszolgáltatással ellentétes. Istennek a megbocsájtása viszont mindig a büntetés végrehajtásán alapul. A felborult jogrendet állitja először helyre. Igazságot szolgáltat és utána tud kegyelmet adni. Bár ha nagyon bele akarunk menni akkor egy hívő jogtudós szerint az is igazságtalanság, hogy valaki bünéért más viseli a következményeket, de éppen ez az ami megmutatja Isten valódi jellemét. A bíró saját magán hajtja végre a büntetést. Istennek nem kötelező a kegyelem osztogatás. Egyesek úgy el vannak tájolódva itt a Gyk-n, hogy csak na. Isten pl. soha nem fog megbocsájtani a sátánnak és nagyon sok angyalnak sem, de az ember mivel félre lett vezetve, nem kötelességből (!) hanem könyörületből elvégezte, hogy legyen egy olyan helyettesitő áldozatunk ami kielégiti minden egyes bünnek a rá mért büntetését. Ez a kifolyt vér az alapja annak, hogy Isten megbocsájthasson és meg tudjunk békélni vele ha hiszünk benne.
Nem-nem Ornela, az isten pontosan tudja hogy igazam van.
Egyébként az isten álláspontja is csak egy álláspont, bár sok olyan embervan aki csak hiszi hogy tudja mi az isten álláspontja.
Ha én lennék az isten akkor most ő csúsznamászna előttem, tehát láthatjuk hogy nem igazsága van neki hanem csak a hatalma. Egyes keresztényeknek olyan a hite, mint anno a sztálini karhatalom tagjai: há' ő a főnök, azt kell csinálni amit ő mond.
Én megtagadom ezt a fajta engedelmességet az istennek is.
Mit mondok tehát?
Az istentől magamhoz veszem a jó dolgokat, de azt ami diszharmóniát okoz bennem, vagy zavar, vagy rossz természetűnek látszik előttem, megtagadom, még akkor is ha mindenki isteni igazságnak mondja [azt]. Ami ezt megpróbálja felülírni, az ellen harcolok.
Például [azt mondták nekem]: ha önkielégítést végeztél, menj bűnvallásra. De én nem értettem egyet azzal hogy ez bün, de mégis elmentem mert féltem a pokoltól. Ez (utólag jól látható módon) deformálja az ember személyiségét. Leuralás. Milyen módon ne káromolnám és átkoznám meg tehát a szellemet, amely ilyen módon akar uralkodni rajtam?
Jézus áldozata teológiai kérdés, pont. A keresztény teológiàban hatalmas dolog, de ha lekaparjuk róla a cukormàzt, az van, amit mondtam.
Az ilyen emberekért,akik ilyen kérdést tesznek fel,nagy kár volt minden csepp drága vér!!!!
"18Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;19Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:"(1Péter)
De Jézus mindenkinek meg akarta adni a lehetöséget,hogy megmeneküljön a haláltól!Hogy miért volt nagy dolog?Nos talán ki kellene próbálnod!Igaz te bünös vagy,de így is megpróbálhatnád azt,hogy több napi vallatás,éheztetés,olyan korbácsolás után,amikor nem maradt 5 Ft-nyi ép bör rajtad(mert ólom végü korbács volt,söt még csontból készült kampók is voltak rajta,ami kiszaggatta a bört,szinte megnyúzta az áldozatot),szóval ezek után elcipelnél egy durva,szálkás,nehéz keresztet,majd a fejedbe nyomnának egy hatalmas tüskékböl álló koronát,leköpnének,kigúnyolnának,megcsúfolnának,majd elvennék a ruháidat,szögeket ütnének a kezedbe,lábadba,és belöknének a gödörbe,ahol a zuhanás következtében még hatalmasabb lennne a fájdalom,aztán órákig lógnál a kezedet,lábadat átszakító szögön,s lassan fuldokolnál mialatt folyamatosan gyaláznak,s nem követtél el semmit!!!!Csak segítettél másokon,meggyógyítottad öket,de szó nélkül viselnéd a fájdalmat,a magaláztatást azért,hogy- mások,akik érdemtelenek rá- megmeneküljenek.Ha ezt végigcsinálod,akkor Sem lenne jogod Jézus Krisztus áldozatát lesajnálni!De tapasztalatból tudom,hogy az olyanok,akik Jézus hatalmas áldozatát nemcsak,hogy nem fogadják el,de még kritizálják,söt becsmérlik is,egyböl elfutnának ha valami veszélyeztetné a bolhakakis kis életüket!
Istentöl Sem volt nagy áldozat?Nézd végig,ahogy úgy megkínozzák elötted a fiadat,majd megölik ilyen rettenetes,hosszú szenvedéssel járó kegyetlen halállal mint Öt.Meglátom,hogy mekkora érvágásnak fog tünni!!!
Föként azért,mert Isten megvan az emberek nélkül nincs szüksége rád!!!Neked lenne szükséged rá!!!!Ìgy is képes volt érted is feláldozni a drága egyetlen Fiát!!!!Isten örökké volt és lesz!Még akkor is,amikor te és a hozzád hasonló kis beképzelt porszemek már gondolatban Sem lesznek!!!!Isten boldog volt az emberek nélkül!!Nem kellett volna teremtenie egy embert Sem!!!De meg akarta osztani a szeretetét!!Sajnos nagyon sok az erre érdemtelen ember,aki most is Isten jóvoltából él,lélegzik,eszik,mozog,stb.De a számadáskor lesz sírás és fogcsikorgatás!Mindent Istennek köszönhetsz!!!Az életedet,az egészségedet,mindenedet!!!De ahogy adta,úgy el is veheti!!!Inkább fogadd el Jézus Krisztus ajándékát,és becsüld meg!Mert felmérhetetlen ajándékot adott áldozatával!
Utolsó, érted sokkal inkább kár volt.
Mit is mondott Gedeon apja? Ha Baál isten, pereljen ő magáért!
Ez vonatkozik a keresztény istenre is.
Te mondtad ki magadra az átkot,hát légy nyugodt meg fogod töle kapni a választ!Különben igen,szerintem mindannyiunkért kár Volt ennyit szenvednie,mert senki Sem érdemelte meg ezt a hatalmas áldozatot!
De az,aki nem értékeli,az méltó a büntetésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!