Ha az iszlám a béke vallása mi a magyarázat az iszlamista terrorszervezetekre?
Úgy kérdezed, hogy 'HA az iszlám a béke vallása...' - de nem az, ezt tudjuk a történelemből.
A dzsihádfigyelő érvei logikusak, az előadások jól felépítettek, a példái jók és érdemes elgondolkodni rajtuk.
# 31
A Koránt egyféleképpen lehet értelmezni. Az iszlámban nem létezik olyan fogalom hogy "szent háború". A Korán önvédelemre ad jogot. Aki végigolvassa annak egyértelműen kiderül.
"A dzsihádfigyelő érvei logikusak, az előadások jól felépítettek, a példái jók és érdemes elgondolkodni rajtuk."
A dzsihádfigyelő egy cionisták által pénzelt hazug szennylap aminek egyetlen célja a muszlimok ellen gyűlöletkeltés. Az érveik nevetségesek. Szövegkörnyezetből kiragadott verseket forgatnak ki majd értelmeznek így persze szándékosan vagy olyan hadiszokra hivatkoznak amiket muszlimok nem is tekintenek hitelesnek.
Na utánanéztem a koránban, sejtettem hogy hazugsàgokkal védik. Ami a dzsihádfigyelőn van az úgy van.
Nem igaz amit mondtál Bence, hogy kamuk lennének az idézetek.
Ott van a 8,60, vagy a 9,29, a szövegkörnyezetben sincs semmi ami időben vagy térben korlátozná a jelentésüket. De több más is van ami azok elleni harcra szólít fel, "akik tagadnak".
Békés muszlimként, másokat egyáltalán nem támadva csak az a muszlim tud élni aki megtagadja a szó szerinti értelmezést, de az azt is jelenti hogy nem engedelmeskedik a koránnak.
Olyan ez mint a kommunizmus volt annak idején "ha megbánod a bűneidet és behódolsz akkor békén hagyunk". Nem bánom meg és nem hódolok be.
Amíg egy muszlim nem támad meg, addig én se. De ha az a kérdés hogy milyen politikai irányvonalat támogatok akkor olyat, ami nem engedi az iszlám terjeszkedést.
Unalmas és felesleges ezekbe a vitákba belemenni újra és újra, már ezerszer el lett magyarázva minden ilyen sor jelentése - és nem is ez volt a kérdésed. Hadd idézzem fel:
"a keresztény terrorista semmilyen tettét nem tudja a bibliából igazolni"
Íme egy gyilkosságokra való felszólítás a Bibliából:
"Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden fineműt; és minden asszonyt is, a ki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek."
Kérdésem: Ez egy felszólítás a Bibliából? Csak igennel vagy nemmel válaszolj, nem érdekelnek a magyarázkodások, nem tartoznak a kérdéshez.
A kérdésre a válasz nem. Nem felszólítás az aktuális olvasónak.
Persze vannak akik ugyanezt mondják a korán szavaira is, de akkor azoknak nincs értelmük és ez a korán megtagadása.
Ugyan mondj már valami értelmeset az említett korán versekre.
Az egy nagyon érdekes dolog hogy mi visz rá embereket hogy egy ilyen írást védjenek, mint a korán.
"Íme egy gyilkosságokra való felszólítás a Bibliából:"
Az ószövetség lényegében egy zsidó mitológia, még nem keresztény irodalom és az idézet egy történet leírásában szerepel, hogy akkor mi történt, nem vonatkozik a mára és főleg nem a keresztényekre.
A dzsihádfigyelőt nem szoktam olvasni, nem tudom megítélni, szennylap e, de azokat az érveket, amiket hallottam tőlük egyes előadásokban, azok helytállóak és a gyűlöletet a muszlimok tettei keltik, például most a Sri Lankán történtek, de mindenki tudja, hogy ezrével vannak hasonló negatív akciók, amik alapján lehet véleményt kialakítani.
Nos, javaslom az általános iskola újboli elvégzését, mert a felszólító módot nem sikerült felismerni.
Ha olyan objekítv vagy, miért nem ismered el, hogy ez egy gyilkosságokra való felszólítás? Ez nem minősíti sem a kereszténységet és nem védi az iszlámot sem, csak egy válasz a felvetésedre, miszerint a Biblában nincs ilyen. Ha nem ismered el, nincs értelme folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!