Miért kell a pápát annyira körbe rajongani?
Amúgy ezt én sem értem. Néztem egy videót, ahogy felvonul a pápamobilba, és az emberek körülötte szinte megőrünek érte. A nők sikogatnak, mindenki meg akarja tapintani, csókolni vagy nemtudom.
Még hogy a protestánsok a fanatikusak 🙂
(1Korintusz 3:3–7) . . .? 4 Mert amikor az egyik azt mondja: „Én Pálhoz tartozom!”, a másik meg: „Én Apollóshoz!”, vajon nem emberek vagytok csupán? 5 Micsoda hát Apollós? Igen, micsoda Pál? Szolgák, akik által hívők lettetek, mégpedig mindegyik úgy, ahogy megadta neki az Úr. 6 Én ültettem, Apollós öntözött, de az Isten adta folyamatosan a növekedést; 7 úgyhogy sem az ültető nem valami, sem az öntöző, hanem a növekedést adó Isten.
A világban a népszerűség, ezt teszi az emberekkel. Ezzel ellentétben az első keresztények visszautasították az effajta nézetet. Jézus sem engedte, hogy ilyen imádattal legyenek felé, egyszerű életet éltek.
Az igaz, hogy tisztelni kell a felvigyázókat a szolgálatukért, de felettébb ilyen megnyílvánulás, eltereli a Teremtőről a figyelmet személyek felé
(1Timóteusz 5:17) 17 A vének, akik jól szolgálnak elöljáróként, kétszeres tiszteletre méltattassanak, kiváltképp, akik keményen dolgoznak a beszédben és a tanításban.
Ez a tisztelet nem e férfiak egyéniségének vagy képességeinek szól, hanem annak, hogy szorgalmasak, és keményen dolgoznak a rájuk bízott pluszfelelősségek ellátásában.
Ennélfogva ezek a férfiak megérdemlik, hogy meghallgassuk őket, engedelmeskedjünk nekik, és tiszteljük őket.Ezekkel a férfiakkal kiváltképp együtt kell működnünk és támogatnunk kell őket, hogy el legyenek végezve az Isten gyülekezetével kapcsolatos feladatok.
Ezt jelenti, nem a tulzott egyéniséget felmagasztalást.
S annyit még, hogy ettől függetlenül az emberek egy vallás vezető ilyen fajta túlzott szeretetével, még nem élnek keresztény életet, és Istenen, valamint Jézuson múlik, hogy milyen jövő vár rájuk.
Palvin Barbi egy szép nő, aki vilàghírű model lett
A pàpa meg csak egy vallàsi vezető, aki képmutató is az Egyhàzzal együtt.
Remélem vàgod, hogy a kettő nem egy szint.
Palvin Barbi egy bulvárceleb aki a testéből él, ráadásul képmutató.
A Pápa pedig sokat tanult ember, aki rengetegett letett az asztalra amiben jártas.
Remélem vágod, hogy a kettő nem egy szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!