Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy lehet Istenre azt mondani...

Hogy lehet Istenre azt mondani hogy jó, ha a jó fogalma egyénenként változik?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 2. 13:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Gondolj bele, ered az egész egy olyan világból, ahol nem is szerelemből voltak együtt hanem választás alapján, mellesleg aki megházasodik úgy hogy nem szeretkezett a párjával az kvázi bolond, mert kérdem én, jó e úgy megházasodni, hogy nem szereted/ tiszteled az illetőt, vagy nem ismered teljesen? És igen, kérdés, hogy jók e például az egyházak, valamelyik családokat szakít szét és hasonló, és a gyengéknek egy mese a túlvilág szinte. Meg ott van a lelki szegényeké a mennyek országa, kvázi hülye embert könnyebb hülyíteni, ezt egy fanatikus diktátor meg is tette, az okos embereket elkezdte irtani..
2019. ápr. 7. 13:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Azért nem tudod, hogy mi az abszolút jó, mert nem ismered. Te csak magadat akarod mosni azzal, hogy a jó fogalma relatív, így a magad szemében tudsz tetszelegni. Van a bűn és van Isten. Egyik jó, a másik pedig mi vagyunk.
2019. ápr. 8. 09:30
 13/17 anonim ***** válasza:

"Hogy lehetne már a jó abszolút ha egyszer pont hogy nem ugyanaz mindenkinek a jó?"

Oké, te máshogy definiálod a jó fogalmát, mint ahogy általában filozófiai értelemben. Természetesen, hogy a csokifagyi lehet valakinek jó, másnak meg nem - ez nem ugyanaz a "jó"- fogalom, amint mint Abszolút Jóság Istenre vonatkoztatjuk a szó metafizikai értelmében.

2019. ápr. 8. 09:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Rám is azt mondják hogy jó vagyok, pedig én vagyok a legrosszabb n_1
2019. ápr. 9. 15:47
 15/17 anonim ***** válasza:
vigyázni kell, sok élettelen lepontoz itt ha önálló gondolataid vannak.
2019. ápr. 9. 20:30
 16/17 anonim ***** válasza:

"vigyázni kell, sok élettelen lepontoz itt ha önálló gondolataid vannak"

Hát igen, valamiért már csak ilyen a vallás és politika kategória ezen az oldalon...

2019. ápr. 11. 23:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen, mert mi nem tudjuk, hogy mi az hogy "JÓ".

Ez olyan mint Jézusra is azt monda valaki, hogy te jó vagy Uram. És Jézus azt felelte, nem vagyok én jó, a jó a mi Istenünk.

2019. ápr. 16. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!