Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen olyan dolgok vannak a...

Milyen olyan dolgok vannak a Bibliában amik nem érvényesek a mai világban es amik negatív és primitív dolgok?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok mint pl a "melegséf bűn" a "maszturbálás is bű" szóval ami egyértelműen hülyeség?

#kereszténység #józan gondolkodás
2019. márc. 27. 15:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

#10 Szóval a szeretet törvénye anakronisztikussá vált?

Egyébként meg mindenki azt csinál amit akar. Ez a szabad akarat lényege. A vallásod is magad választhatod meg. Szóval nem igazán értem a Bibliával való kötöszködést emiatt.

2019. márc. 28. 13:23
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

Írtam, hogy az alaptörvények jók, de durvák.

Egyébként nem igen értem, hogyan szerethetném azt, aki esetleg meggyilkolja a családom, a gyermekem, pedig szeretnem kellene az ellenségemet is, de ez elég lehetetlen.

Annyi természetesen igaz, hogy rá kell hagyni a törvényre a büntetést, én inkább az emberi törvényszékben bízok, mert szerintem isteni nem létezik, de azzal egyetértek, hogy a személyes bosszút el kell kerülni, de én képtelenségnek vélem ezt a nagy szeretetet minden esetben.

Még akkor is, ha a gyilkosnak is van anyja.

2019. márc. 28. 13:38
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Másrészt megválaszthatod a vallásod, ez igaz, de a Biblia ezt bünteti a végítélettel és nem is a kereszténység érdeme ez a tolerancia, hanem a modern világé, a szekularizációé.
2019. márc. 28. 13:40
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
#13 Kicsit zavaros ez nekem. Akkor most hiszel egyébként abban amit ír, de nem akarod elfogadni? Egyáltalán nem lehetetlen egyébként, én is megbocsájtottam azoknak akik rosszúl bántak velem. S ez nekik vagy nekem tett jót? Sokat segít ha a miérteket figyeled. A végitélet pedig nem büntetés, hanem döntés arról, hogy ki jut örök életre, ki pedig halálra, amit ő maga választott meg a cselekedeteivel.
2019. márc. 28. 15:22
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

A megbocsátás nem egyenlő a szeretettel.

Egyébként én nem hiszek a Bibliában, csak tisztelem, mint hallatlanul értékes emberi értéket.

Nem vagyok vallásos.

2019. márc. 28. 16:55
 16/20 anonim ***** válasza:

#15 Az igaz, viszont abból indúl ki. Ez csak egy példa akart lenni a jótékony hatásaiból.

Így már jobban értelek!

Ha muszáj lenne az embereknek ebben hinni, ha csak látszólag is, mert pl. elnyomás van, akkor még meg is érteném az ilyen kérdéseket, mint ami alatt írunk. Így viszont ez ahhoz hasonló mintha elmenne valaki indiába és kikérné magának a hinduizmus tanait. Ezzel nem akarok megsérteni senkit, de ez így hasonlót eredményez. Mondjuk ott nem tudom hogyan reagálnának rá. :D

2019. márc. 28. 18:03
 17/20 anonim ***** válasza:
82%
A Bibliában gyakorlatilag nagyítóval kell keresni azokat a tanokat, amik még ma is megállják a helyüket erkölcsileg.
2019. márc. 30. 19:04
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ebben egyetértünk. Viszont ez már megírásának a korában sem volt másképp. Valamint lesz olyan is amikor már nagyítóval sem fogsz találni egyezést.
2019. ápr. 2. 14:10
 19/20 anonim ***** válasza:
43%

Az egész primitív, elejétől a végéig.

A negatív hatása az, hogy ilyen gyermekmesékre alapozzák sokan az életüket, teljesen nonszensz a modern korban az összes vallás, maga a gondolkodásmód teljes mértékben elavult.

A végtelenül gyermeteg történetek megfejelve az alacsony etikával visszahúzzák a modern társadalmat az ókorba, vagy a középkorba.

Még a kereszténység talán a legjobb mind közül, mert az Iszlám aztán pláne kőkeményen, hm, inkább nem minősítem, ám szembetűnő mindenki számára a görcsös törvényeivel, a fanatizmusával, de a kereszténység sem sokkal jobb, csak akkor, ha megpróbálják a réges-régi szentenciákat képletesen, átvitt értelemben értelmezni, jelenlegi korunkhoz igazítva azt valamennyire és egy csomó parancsot, előírást próbálnak figyelmen kívül hagyni.

Mindez elég nyögvenyelőssé teszi a vallást, számtalan ellentmondásával, amikor nemegyszer homlokegyenest ellenkező tanítások olvadhatók ki a Bibliából, amiket csak keservesen tudja a rengeteg felekezet összeegyeztetni, az egyik így, a másik úgy magyarázza a képtelennél képtelenebb, egymással ütköző szabályokat, parancsokat, előírásokat.

A veszélye is megvan minden vallásnak, a jámborságot szorgalmazó szövegrészek mellett mindegyikben megtalálható a harcos, fanatikus szólam, csak és csupán értelmezés kérdése, hogy melyik oldalát tekinti a hívő evidenciának.

Gyakran mondják, hogy a szélsőséges esetnek titulált muszlim, vagy keresztény nem is igazi hívője az adott vallásnak, pedig dehogynem, azok aztán csak az igaziak, csakhogy ők másképpen értelmezik a szentenciákat, más elemek dominálnak a hitükben, amit a másik oldal figyelmen kívül hagy, de ez bármikor megváltozhat és előtérbe kerülhet a drasztikus és türelmetlen oldala a hitüknek, amit aztán mindenkire rá akarnak erőltetni.

A kereszténység sem mentes ettől, tanú rá a történelem.

2019. ápr. 2. 17:08
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

"Az aberráltságodra pont a hívőktől vársz megerősítést? Csinálj, amit akarsz. Felőlem kecskével is nyomhatod. Sok sikert!

Ha pedig a lelkiismereted nem hagy békén, akkor nézz utána, hogy ennek mi az oka, de ezt se akard a hívőkre kenni"

Szerintem a valláskárosultság nagyobb aberráltság.

Én is csinálok ilyesmit, de nem a lelkiismeretem nem hagy békén, hanem az, hogy az elejétől fogva mondják "ez bűn, pokolba fogsz kerülni". Sokáig nem is tudtam megtörni ezt a hitet, évek alatt tönkre is tett.

Szóval az én igazi halálos ellenségem ez a valami, ez a leuraló vallásos eszme ami némelyekből jön.

És ezért a jövőben is szidalmazni és gáncsolni fogom ezt a szellemiséget.

2019. ápr. 14. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!