Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Katolikus templomokban is...

Katolikus templomokban is szoktak olyanok történni a miséken hogy a szentlélektől a padokban ülők elkezdenek rángatózni és vergődni?

Figyelt kérdés
Ilyenekről még nem láttam videót mert katolikus templomokban nem szabad kamerázni és nem közvetítik a miséket sem. Aki jár ilyen helyekre azoktól kérek információt, köszönöm
2019. márc. 16. 13:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
23%
A földre esés például nem a Szent Lélek ajándéka közül való, ennek ellenére többször szerepel a Szentírásban, hogy Isten jelenlétében leestek az emberek a földre. Tehát a fenti érvelés nem áll meg.
2019. márc. 18. 16:28
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

"ennek ellenére többször szerepel a Szentírásban, hogy Isten jelenlétében leestek az emberek a földre."

Sokan meg nem estek a földre, hanem "csak" mindent otthagyva követték Jézust. Viszont a Sátán hatására is estek földre emberek, innentől kezdve én nem tekintem a Szentlélek jelének a rángatózást.

Az ördögének sem feltétlenül (legalább is nem közvetlenül), hanem csak színpadi show-elemnek.

A hit és Jézus követése nem erről szól.

2019. márc. 19. 11:20
 13/23 fxmaster ***** válasza:
Igy igaz igaza van a 12-nek hogy kovesuk Krisztust teljes szivbol es lelekbol kell szeresuk egymast es segiteni a szegenyeket bajbaeseteket es nem egy feremagyarazot esetet hogy ugy legyunk Krisztus kovetoi.Kedves kerdezo azt csak a punkosdista(szekta) teologiaja ami ot tortenik az szimplan hipnozis ugy beleelik magukat hogy tenyleg elhiszik hogy oket megszalja a szentlelek ,nem is tudja epszeru ember hogy olyankor mit ereznek vagy hogy halucinalnak azt csak Isten tudna megmondani.De azt biztos hogy Isten nem akar gunyt uzni senkibol se Isten nem a zurzavarnak hanem a bekesegnek Istene,az ijen orjongesek nem a szentlelektol van.
2019. márc. 19. 22:11
 14/23 anonim ***** válasza:
47%

Nem erről szól, ez csak megtörténik:

Ószovetség:

Dán 8:17 És oda jöve, ahol én állék, és amint jöve, megrettenék és orcámra esém, és monda nekem: Értsd meg, embernek fia! mert az utolsó időre szól ez a látomás.

Dán 8:18 És mikor szóla velem, ájultan esém orcámmal a földre; de megillete engem és helyemre állíta;

Ez 1:28 Mint amilyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan vala a fényesség körös-körül. Ilyen vala az Úr dicsőségének formája, és látám, és orcámra esém, és hallám egy szólónak szavát.

Ez 3:23 Fölkelék azért és kimenék a völgybe és íme ott áll vala az Úrnak dicsősége, hasonlatos ahhoz a dicsőséghez, amelyet a Kébár folyó mellett láttam, és orcámra esém.

Ez 44:4 És bevitt engem az északi kapu útján a ház eleibe, és látám, és íme, az Úr háza betelék az Úr dicsőségével, és orcámra esém

Dán 10:9 És hallám az ő beszédének szavát; és mikor hallám az ő beszédének szavát, én ájultan orcámra esém, és pedig orcámmal a földre.

Dán 10:15 És mikor ilyen szavakkal szóla velem, orcámmal a földre esém és megnémulék.

Újszövetség:

Apcs 22:7 És leesém a földre, és hallék szót, mely monda nekem: Saul, Saul, mit kergetsz engem?

Apcs 22:8 Én pedig felelék: Kicsoda vagy, Uram? És monda nekem: Én vagyok a názáreti Jézus, akit te kergetsz.

Jel 1:9 Én János, aki nektek atyátokfia is vagyok, társatok is a Jézus Krisztus szenvedésében és királyságában és tűrésében, a szigeten valék, amely Páthmósnak neveztetik, az Isten beszédéért és a Jézus Krisztus bizonyságtételéért.

Jel 1:17 Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobb kezét, mondván nekem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó,

2019. márc. 19. 22:26
 15/23 anonim ***** válasza:
52%
fxmaster, amikor Jézus kiűzte a démont egy emberből, a farizeusok egyből rudták, hogy ez az ördögtől van. Jézus erre azt válaszolta, hogy aki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a másvilágon meg nem bocsáttatik.
2019. márc. 19. 22:32
 16/23 anonim ***** válasza:
52%
jav tudták
2019. márc. 19. 22:33
 17/23 anonim ***** válasza:
52%
vagyis "tudták".
2019. márc. 19. 22:35
 18/23 fxmaster ***** válasza:
100%
15 terjunk visza a kerdeshez te szerinted a szentlelek ilyen felelmetes dolgokat csinal hogy vergodnek meg nevetnek meg meg tudja a fene mit szoktak ilyenkor cselekedni.Mar a neve is szent nem cselekedne felelmetes dolgokat tudjuk a leleknek az ajandekat onmegtartozkododas szoval jozansag, ertelem ha olvasod a bibliat Jezus is elvolt telve szentlelekel es nem ir semmit se hogy vergodot vagy nyelveken haladzsazot volna.
2019. márc. 20. 08:30
 19/23 anonim ***** válasza:
90%

Viccesnek tartom, amikor a karizmatikus agymosottak a valamelyik prófétàt húzzàk elő azért, hogy igazolni tudjàk a moslék a szeànszukat

Jànos apostol esetében pl. csak arról van szó, hogy làtomàsàban isteni személlyel (Krisztussal) talàlkozott, és ezért megilyedt, és elesett. De nem vergődött magatehetetlenül, eszét vesztve a földön hosszú percekig, nem szaladgàlt fel-le, nsm kapott röhögögörcsöt, ahogy a karizmatikusok.

A karizmatukos szeànszokon biztos, hogy nem isteni személyekkel talàlkoznak az naiv birkàk. A múltkor beleolvastam Bartus Làszló könyvébe, talàn azt olvastam ott, hogy a "Szentlélek" úgy földhöz vàgott valakit, hogy baleset is lett belőle. Ez aztàn a mutatvàny :D

Ami a karizmatusokoknàl történik, egyszerű hőzöngés, ami nem véletlen. Ex-karizmatikus lelkész azt is elàrulta, hogyan kell kreàlni ilyen majomkodàst. Még az sem mindegy, hogy milyen zenét tesznek fel. Lényegében ugyanazt élik àt, mint a futballhulligànok egy meccsen, amikor gólt rúg a csapatuk. Azok is megzavarodnak ott a tömegben.

Ezt akarjàk eladni a kereszténység neve alatt? Nevetséges! Sokkal nagyobb szükség van ma a vallàskritikàra, mint bàrmikor. Az ateista aktivistàknak és az igazi keresztényeknek össze kellene fogni és a józan ész érveit bevetve felszàmolni ezeket a felekezeteket. Mert amúgy ateista és hívő tudna egymàs mellett békében élni egymàs mellett, ha nem lennének ezek a szektàk, akik a hőzöngésük mellett még a tudomànyt is tàmadjàk.

2019. márc. 20. 09:35
 20/23 fxmaster ***** válasza:
19 valaszolo tenyleg nevetseges hogy egyszer a nagy vezeto azt mondja ''na most toltekezunk be szent szellemel'' mintha o uralna a szentlelket.Es ezek tenyleg kicsavarjak az iget hogy Isten jelenleteben arcukra estek azt gondoljak hogy reszketek meg extazisba estek mikor valojaban a biblia kulombozo metaforakat foglal magaban,Isten jelenleteben megijetek terdre borultak es imadtak otet.Es ahogy emliteted az embereknek oszekellet volna fogniuk plane a hivoknek mas vallasuak is hogy ezt a eretnekseget megakadajozni de sajnos mar tull keso tull sokan vannak na meg a vallas szabadsag.
2019. márc. 20. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!