Ti hogy jöttetek rá arra, hogy a bibliába nem érdemes hinni?
Engem meg pont az frusztrált, amíg "próbáltam" követni a református egyházat, gyülekezetbe járni, hogy folyamatosan görcsöltem. Most ez a film okkult? Meg vagyok térve? Azt mondják, hogy elég elfogadni Jézust, Ő munkálkodni fog és ekkor meg vagy térve - aztán pedig figyelmeztetnek, hogy mégse biztos, hogy meg vagyok térve. Mit tegyek akkor még? 13-14 évesen még zokogtam is párszor a megtérés-dolog miatt... Igen, nem, mit kell tegyek. Átimádkoztam órákat, éjszakákat. A válasz pedig? Egyáltalán nem biztos, hogy meg vagy már térve...
Nem szabad Isten elé helyezni ezt, nem szabad Isten elé helyezni azt - persze nincs egzakt válasz arra, hogy mi számít "Isten elé helyezésnek". De legalább görcsöltem ezen is párat.
Jaj, házasság előtt ne szexelj! Miért?!?!? Ha valakit igazán szeretek, miért ne feküdjek le vele és csak vele? Miért lenne ez bűn?
Jaj, ez a könyv okkult.
Jaj, ezt a hobbit már lehet, hogy bálványozod....
Olyan szabadnak érzem magam, amióta ezek nincsenek az életemben.
Se a heti több egy-kétórás alkalmakat, filozofálgatás a semmiről, ülni egy fülledt szobában és ezredszer meghallgatni: "térj meg", "ne helyezd Isten elé", "tölts elég időt Istennel", "biztos, hogy meg vagy térve?", "biztos, hogy nem helyezed Isten elé"?
"Nagyjából annyiból, hogy az egész életed egy képzelt világ reményében éled le, miközben elfordulsz a SAJÁT életed örömeitől és gondjaitól.
"Ezt éppen az teszi, aki nem hisz benne."
Bocsánat:
Te milyen képzelt világra gondolsz, amiben egy ateista él???
Miért is fordul el egy ateista a saját életének dolgaitól?
Ki az aki be nem bizonyított ideákhoz igazítja az életét?
Ki az aki böjtöl, templomba jár, házasság előtt nem ismeri meg az ő kedvesét, aki a családja érdekei elé helyezi a vallási parancsokat?
Ki az aki megtagadja az ismerőseit, mert nem ugyanabban hisznek, amiben ő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!