Hit gyülekezetesek! Erről mit gondoltok?
Csak a "hitelesség" kedvéért:
Németh Sándor családjának a tulajdonába került az ATV csatorna, és Németh Sándor már nem a FIDESZ-re és Orbán Viktorra szór átkokat és küld imakommandókat, hanem pont a FIDESZ "ellenségeire".
Az állam és az egyház ezen a ponton összeforrt, egymást támogatja, így több száz milliós adóforintokkal gyarapítja Németh Sándor egyházát a kormány.
Ezért hívtam fel a figyelmedet a "frissítésre", mert már a cikk nem a valóságot tükrözi.
Csak a hitelesség kedvéért bátorkodtam hozzászólni, mert ha tényleg kíváncsi vagy a válaszainkra, akkor a valós problémákat vesd fel kérlek a HIT-gyülekezetével kapcsolatban.
Amúgy azóta Bartus László minden pert menyert a bíróságon Németh Sándorral szemben, ahol feketén-fehéren bebizonyosodott Bartus ártatlansága, és az, hogy Németh Sándor hazudott az ügynökvádra vonatkozólag, sőt még a bizonyítékok meghamisításától sem rettent vissza.
Ha korrekt akarsz lenni, akkor légy szíves a mostani, legfrissebb Amerikai Népszava cikkeit idelinkelni a témával kapcsolatban.
Én a gyülekezetbe járok. És nevetséges ez a cikk. Én is részt szoktam venni imaalkalmakon, ahol egyátalán nincs átkozódás semmilyen mértékben. Aki kivált a gyülekezetből akármilyen ok miatt őt nem átkozzuk, hanem imádkozunk érte, hogy jól legyen, hitben maradjon és, hogy örökélete legyen.
A tized fizetés pedig egyátalán nem így zajlik.
(*folytatása)
Hanem, aki szeretne ad aki nem az pedig nem. Senkinek sem kötelező és senki nem figyeli, hogy mennyit ad. És a gyülekezet rengeteg szegény családot és egyéb rászorulókat is támogat, hiszen kedves Isten előtt a másik ember segítése. De szerintem erről mindenki akkor tud meggyőződni ha saját maga elment, hiszen amit a másik mond árról nem tudhatjuk mennyire igaz.
Plusz, a hitgyüli is tart fenn szeretet intézményeket, mint idősek otthona, és társai. Érdekes, hogy akik a sorsuk miatt "élvezik" a hitgyüli segítségét, azok nem járnak ide pampogni és számon kérni.
Nem, nem vagyok hitgyülis. De ezek a vádak már szánalmasak.
Több zsoltár tartalmazza azt hogy akik Isten ellen szövetkeznek és az Ő igazságai ellen azoknak legyen az átok a fizetségük.
Ez azt is jelenti, hogy Istennek magának ez az Élő igéje ha kimegy akkor is csak akkor kel életre vagy lesz érvényben Ha Isten igazságosnak tartja.
Hiába mondja ki az átkot Isteni tekintéllyel, ha nem igazságos, valaki számára, akkor nem megy rá és hatástalan lesz rajta.
Mert Isten aki az Igazság nem fogja pár Hívő miatt az Ártatlanra az ő szavát kiereszteni ha az nem szolgált rá.
Itt van pl. az is , hogy mi kis porhüvelyek vagyunk és csak együttműködhetünk Ővele.
nem mi vagyunk az urak ;)
6os kommentelő
Írtam ezzel kapcsban már választ de azt ne felejtsd el hogy az ige kétélű fegyver
Maga a beszéd ítél, és ha elhangzik akkor ártatlanra nem jelent veszélyt.
Amúgy meg Jézus azt tanítja hogy Áldjátok az ellenségeiteket amikor üldöznek titeket.
Szeressétek őket....
Ez két dolog...
Szeressétek azt jelenti hogy legyetek olyan szellemivé vált emberek, akikben annyi Isteni erő van ami kimunkálja az Agapé szeretetet, és az motívál benneteket nem a gyűlölet, a bosszúvágy.. tudod miért??
Mert ez egy szűrő is egyben....
Azok az Isten gyermekei akiket a szentlélek vezet.
Ez válasz el valakit egy pogánytól.
A másik az ige, az ige igazság élet, és ítél de ő maga bűn nélküli emiatt alkalmas arra hogy ítéljen.
Meg az alázat miatt.
Egy zsoltár sem rontja meg a bűntelent.
Akik rosszat akartak az egyháznak, azok politikai törekvéseit akarták hogy ne tudják megvalósítani pl. Hogy ne lehessen igét hirdetni stb. Viszont mecsetet azt lehessen építeni mo. gon te kinek az oldalán állsz??
Úgyhogy ez túl van hypeolva
De nagyon.
Ajánlom hogy kérdezzetek meg többeket, ne csak egy elmondásra figyeljetek.
Ha kiváncsiak vagytok a valóságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!