Miért erőszakosak a hívők?
Sajnos több barátnőm is az (keresztyén hitről van szó) és térítenek.
Havonta-kéthavonta hívnak a gyülekezetükbe. Ha lelkizünk, Isten így, Isten úgy, ima így, ima úgy.
Meg random is: ima így, ima úgy.
Mert nem túl okosak, és az ilyen embereknek nincs túl sok eszközük arra, hogy meggyőzzenek téged.
Ráadásul a máglya ma már illegális, szóval alig maradt eszközük.
Azért, mert nem értették meg, vagy nem tudják Jézus szavait ezzel kapcsolatban:
(János 6:43, 44) . . .. 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt;. . .
Egy keresztény tudja, hogy az imádatához hozzá tartozik a Jézustól kapott prédikáló és tanítványképző szolgálat. De a vers alapján, hiába erőltetni, mert ha az atya nem vonzza, nem lesz soha Jézus tanítványa, vagy is nem lesz keresztény.
"keresztény vagyok, de felőlem olyan világnézeted lehet, amilyet csak akarsz, amíg nem sérted az én világnézetemet."
Ha Jézus is így gondolkodott volna, akkor most sokan nem ismernék a helyes utat, és Isten elvárásait, ami által helyes imádatot és engedelmességet mutatnak, Teremtőjük iránt.
egy keresztény felelőssége, hogy elmondja az életmentő üzenetet, és nem hagyja, hogy a felebarátja tudatlanságban maradva ítélet alá kerüljön. Ugyanakkor aki tudja mit kell tennie és nem teszi Bűne az annak, és a vétlen fél meghal, de az életét, attól kéri számon, aki nem figyelmeztette....
hol ebben az eroszak?
te ha bulizni jarsz allandoan akkor barataiddal allandoan arrol beszelsz "buli igy, buli ugy"
vagy nem?
felhivtad figyelmuk hgy teged nem erdekel a tema?
ha barataid egymast torelalnotok "kell" valamenyire
igy ok elturik hogy te tancrol, sportrol beszelsz pl. (ha oket nem erdekli) mig te az "imat" elturod
"Ha Jézus is így gondolkodott volna"
Jézus azt mondta:
menj el tanítani - DE HA nem érdekli, AZONNAL hagyd ott, ÉS VISSZA SE MENJ HOZZÁ.
Na, ez utóbbi kettő nem nagyon megy a térítőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!