Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik a hívők, hogy...

Miért hiszik a hívők, hogy van beleszólásuk az istenek terveibe?

Figyelt kérdés
Egy végtelenül intelligens entitás eldöntötte, hogy valami valahogyan fog történni. Egy nagyon jó oka van annak, hogy pl. az anyuka újszülött gyereke nagyon beteg lett és két nap múlva meg fog halni, hiszen egy isten természetéből adódóan mindentudó. Miért gondolja egy kis nyomi ember, hogy majd ő megváltoztatja egy ilyen entitás véleményét, minek imádkozik? Mintha egy baktérium összetenné két sejtszervecskéjét, hogy kérlek, ne használj antibiotikumot. Elég arrogáns egy hívőtől, hogy azt hiszi, van beleszólása egy tökéletes tervbe.
2018. nov. 9. 08:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%
A baktérium magától, evolúcióval megoldja, hogy ne működjön az antibiotikum és nem imádkozik senkinek.
2018. nov. 9. 08:36
 2/16 anonim ***** válasza:
74%

Az ima nem változtatja meg az isten terveit (a keresztényeknél), de jó a hívőnek.

Más vallásokban az ima megváltoztatja az istenek szándékát.

2018. nov. 9. 08:56
 3/16 anonim ***** válasza:
36%
Figyelj, őket a vágy vezérli nem a logikus gondolkodás, az el van nyomva. Ezért tudnak hinni, és nem elgondolkodni az ellentmondásokon, az egymást kizáró magyarázataikon, mert annyira szeretnék, ha lenne egy mindenható joságos Isten, hogy erre is képesek. Elég káros, viszont ők ezt nem látják, mert szó nélkül elhiszik, amit a pap bácsi mond vagy a felekezetük honlapján írottakat, és az úgy van. Logika náluk kilőve, ezért tudnak hinni mindenáron, például az ima erejében is.
2018. nov. 9. 09:36
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Kinéznek ők Istenből annyi rugalmasságot, hogy a gyerek életben maradása nem borítaná fel Isten terveit.

Ezen én is gondolkodtam, úgyhogy most már alig kérek valamit.

2018. nov. 9. 10:23
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

"Miért hiszik a hívők, hogy van beleszólásuk az istenek terveibe?"

A kérdés az, hogy valóban azt hiszik-e? Én hívő vagyok és nem hiszem. Mellesleg az ima nem is erre szolgál. De amúgy igen tájékozott vagy a kérdésben:)

A baktérium pedig rezisztens lesz a káros mutáció miatt az antibiotikumra, de a riboszómája is tönkremegy, úgyhogy bőven elpusztul más környezeti hatásoktól, amibe egyébként nem halt volna bele. De véletlenül se nézzetek utána, csak higgyetek a hazug evós biológusoknak :)

Bár ti a sarlósejtes vérszegénységet is pozitív mennyiségi genetikai változásnak tekintitek:)))

Tehát igazatok van, a (materialista) hit és a tudomány üti egymást:)

2018. nov. 9. 12:19
 6/16 anonim ***** válasza:
25%

Szia!

Miért hiszik azt az ateisták, hogy a hívők azért imádkoznak, hogy beleszóljanak az Isten terveibe?

A hívő ember tudja, hogy az imádságra neki van szüksége és nem az Istennek: ezért minden imádságában elmondja: "legyen meg a te akaratod".

Üdv. Péter

2018. nov. 9. 13:05
 7/16 KZitus ***** válasza:

Szia

Istent ismerő(János 17:3), hívő ember vagyok. De soha nem gondoltam/gondolom azt, hogy valaha is az ember beleszólhat Isten terveibe! Nem tudom mi az alapja annak, hogy így gondolod, mert amit a kérdésed alatt írtál, az nem lehet elapja ennek az elképzelésnek.

A Biblia azt írja, hogy a Teremtő akarata fog megvalósukni itt a földön, az az akarata, amit Ádámék bűne egy időre "megakasztotak". Tehát nem szólhatunk bele a terveibe, legfeljebb támogathatjuk azt, sőt munkatársai lehetünk, de csak kkor ha azt tesszük, amit kér tőlünk. Pál apostol beszélt erről, amikor ezt írta: "Én ültettem, Apollós öntözött, de Isten adta folyamatosan a növekedést.....Mert Isten munkatársai vagyunk. Isten művelés alatt álló szántóföldje, Isten épülete vagytok." 1Korintusz 3:6,9

2018. nov. 9. 18:23
 8/16 anonim ***** válasza:
31%

Mert a hitnek, gondolatnak alkotó ereje van. Gondolj a placebó hatásra, vagy a szeretetre, ami vonza szeretet, a gyűlölet pedig a gyűlölködést.

Mivel ez ellentmond a fizikai világ törvényeinek, ezért ezt az erőt istennek tulajdonítjuk.

2018. nov. 10. 01:39
 9/16 anonim ***** válasza:

"Mivel ez ellentmond a fizikai világ törvényeinek"

Kapaszkodj meg: NEM mond ellent.

2018. nov. 10. 01:46
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Reméltem, hogy ezt mondod, Tesla kutatásait titkosították ez ügyben, de érdekes a téma nagyon.
2018. nov. 10. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!