Miért hiszik a hívők, hogy van beleszólásuk az istenek terveibe?
Az ima nem változtatja meg az isten terveit (a keresztényeknél), de jó a hívőnek.
Más vallásokban az ima megváltoztatja az istenek szándékát.
Kinéznek ők Istenből annyi rugalmasságot, hogy a gyerek életben maradása nem borítaná fel Isten terveit.
Ezen én is gondolkodtam, úgyhogy most már alig kérek valamit.
"Miért hiszik a hívők, hogy van beleszólásuk az istenek terveibe?"
A kérdés az, hogy valóban azt hiszik-e? Én hívő vagyok és nem hiszem. Mellesleg az ima nem is erre szolgál. De amúgy igen tájékozott vagy a kérdésben:)
A baktérium pedig rezisztens lesz a káros mutáció miatt az antibiotikumra, de a riboszómája is tönkremegy, úgyhogy bőven elpusztul más környezeti hatásoktól, amibe egyébként nem halt volna bele. De véletlenül se nézzetek utána, csak higgyetek a hazug evós biológusoknak :)
Bár ti a sarlósejtes vérszegénységet is pozitív mennyiségi genetikai változásnak tekintitek:)))
Tehát igazatok van, a (materialista) hit és a tudomány üti egymást:)
Szia!
Miért hiszik azt az ateisták, hogy a hívők azért imádkoznak, hogy beleszóljanak az Isten terveibe?
A hívő ember tudja, hogy az imádságra neki van szüksége és nem az Istennek: ezért minden imádságában elmondja: "legyen meg a te akaratod".
Üdv. Péter
Szia
Istent ismerő(János 17:3), hívő ember vagyok. De soha nem gondoltam/gondolom azt, hogy valaha is az ember beleszólhat Isten terveibe! Nem tudom mi az alapja annak, hogy így gondolod, mert amit a kérdésed alatt írtál, az nem lehet elapja ennek az elképzelésnek.
A Biblia azt írja, hogy a Teremtő akarata fog megvalósukni itt a földön, az az akarata, amit Ádámék bűne egy időre "megakasztotak". Tehát nem szólhatunk bele a terveibe, legfeljebb támogathatjuk azt, sőt munkatársai lehetünk, de csak kkor ha azt tesszük, amit kér tőlünk. Pál apostol beszélt erről, amikor ezt írta: "Én ültettem, Apollós öntözött, de Isten adta folyamatosan a növekedést.....Mert Isten munkatársai vagyunk. Isten művelés alatt álló szántóföldje, Isten épülete vagytok." 1Korintusz 3:6,9
Mert a hitnek, gondolatnak alkotó ereje van. Gondolj a placebó hatásra, vagy a szeretetre, ami vonza szeretet, a gyűlölet pedig a gyűlölködést.
Mivel ez ellentmond a fizikai világ törvényeinek, ezért ezt az erőt istennek tulajdonítjuk.
"Mivel ez ellentmond a fizikai világ törvényeinek"
Kapaszkodj meg: NEM mond ellent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!