Mire volt jó a megváltás és Jézus kereszthalála?
Erre en is kivancsi vagyok.
No meg arra ha Isten allado miert szuletik annyi eroszakbol gyerek...hisz meg Abraham idejen bezarta a farao aszonyainak mehet most nem teszi.....:(
A sátán kikèrte a lelkünket.
Ìgy vásárolta vissza.
A keresztények ezt tévesen magyarázzák.
Jézus, aki az emberek, a népek (ön-)tudatának felemelését tekintette feladatának, valóban megváltotta azokat, akik tanítását komolyan veszik, de nem a bűneiktől, hanem a tudat szánalmas állapotából. Képzeljük csak el, tanítványai lelkiállapotát mikor az első alkalommal találkoztak vele azon nevezetes nap után, mikor a kereszten látták meghalni. Tudatuk akkor a magasba szökkent egy ember lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre! Tudatuk akkor a 'magasba szökkent'.
"Mire volt jó a megváltás és Jézus kereszthalála?"
Hogy örök életem legyen. Hála Jézusnak!
"Isten miért ne tudna megbocsátani akinek csak akar?"
Azt teszi. Kérdés: miért nem akarja mindenki, h Isten megbocsásson?
"Mire kellett ez hogy ilyen bizarr módon kivégezteti saját maga emberi megtestesülését?"
A kivégzést és annak módját az emberi gonoszság determinálta. Nem Isten szervezte így. Ő csak tudta előre. Pontosabban az örökkévaló jelenben látja
Sok sikert az üdvösséghez!
"Hogy örök életem legyen"
Ez a kérdés, hogy ehhez minek kellett a megváltás és Jézus?
Sokan elfelejtik, hogy Isten nem csak szerető és irgalmas, de igazságos is. Bár megtehetné, hogy becsukja szemét mindenki bűne felett és mindenki együtt megy a mennybe, nem teszi meg, hiszen a bűnért büntetés jár. Gondolom ha rosszul feletél iskolába, téged sem ötössel jutalmazott érte a tanár. Vagy ha otthon gyerekként rossz voltál, akkor nem dicséretet kaptál érte.
Jézus kereszthalála ezt a megromlott viszonyt állítja helyre Isten és ember között.
7#
Szal, ha valaki tudatosan, a tudtod nélkül beküld téged egy farkasfalkába és azok szétmarcalgolnak, akkor igazából nem ő végeztetett ki, hanem a farkasok öltek meg, és ő mossa a kezeit, nem felel a halálodért.
Gratula!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!