Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallási Diszkrimináció?

Vallási Diszkrimináció?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok és már régóta foglalkoztattak avallások,sok vallás iránt érdeklődtem sok új embert ismertem meg ezáltal.(eddig ateista voltam)Már vagy egy fél éve foglalkozom az Iszlám vallással és a Koránnal.Nem is azt szeretném részletezni hogy hogyan kezdtem el hinni hanem hogy hogyan kezeljem a diszkriminativ/ellenséges megnyilvánulásokat főleg a szüleimtől. Még nem vállaltam fel nekik a hitem és tudom hogy bántalmazás fog érni miatta. Úgyanis azt érdemes tudni róluk hogy nagyon ellenségesek, előítéletesek,és primitívek.Nem akarok vallási vitákban részt venni csak segítséget szeretnék kérni hogy mit tegyek ebben az igen kényes szituációban.

2019. jan. 14. 22:19
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Az hogy van áruld már el nekem hogy egyszer hiszel egy istenbe tiszteled stb.. aztán hirtelen úgy vagy vele hogy nem létezik és hiszel egy újba. Nem félsz h az előző megbüntet ??? Hát nem is tudom ki a primitív? 16 évesen inkább azzal foglalkozz hogy fejlődj csináld amit szeretsz nem pedig ilyen litalált baromságokkal foglalkozol..
2019. jan. 14. 22:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem erre irányult a kérdésem.Emellett ateista voltam,nem elég érthető?
2019. jan. 14. 22:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne tegyél semmit. A 16 éves lázad, természetes. Ma azok a legveszélyesebb alakok, akik a tradicionális vallásokat egymással szembe akarják fordítani.( A tradicionális vallások az öt világvallás, olvasd el Glasenapp Öt világvallás könyvét!) Ajánlok egy könyvet- tradicionális a szerző, de eszébe nem jutna más vallást támadni- sőt! a könyvből megértheted, hogy a vallások transzcendens egységben vannak. Az antitradicionális, materialista erők ezt akarják megsemmisíteni.

[link]

[link]

[link]

(az előszót a könyvben hagyd ki, nincs szinten, Schuon nagyon magas szellemiséget képvisel)

Szia, ügyes légy.

2019. jan. 14. 22:55
 4/10 anonim ***** válasza:
51%

Hát akkor ne vállald fel :) Nem muszáj tudniuk, és neked sem kell azonnal felvenni az iszlámot, ismerkedj még vele, mélyülj el benne.

Ha már eléggé meggyőződéses vagy, akkor nem fog érdekelni a véleményük, addigra talán el is fogsz költözni, szóval nem is kell tudniuk róla, sőt addig meg is gondolhatod magad.

2019. jan. 15. 07:37
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

"Úgyanis azt érdemes tudni róluk hogy nagyon ellenségesek, előítéletesek,és primitívek."

Nos aki egy ilyet kiír egy nyilvános fórumon saját szüleiről, ott tényleg hatalmas baj van. No persze nem a szülőkkel, hanem a hálátlan ostoba 16 éves fiukkal, akibe egy szemernyi tisztelet sem szorult irántuk. Érdekes, hogy állítólag fél éve foglalkozol az iszlámmal, az a rész pedig valahogy kimaradt, hogy tiszteld szüleidet.

2019. jan. 15. 10:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Az iszlám vallás szerint fontos a szülők tisztelete. Én azt javaslom beszélj velük tisztelettel, ha kérnek valamit segíts nekik, stb akkor is ha ők ellenségesek veled. Előbb utóbb látni fogják hogy az iszlám vallás jó hatással van rád ami megnyilvánul a tetteidben is.
2019. jan. 16. 09:20
 7/10 anonim ***** válasza:

"hogyan kezeljem a diszkriminativ/ellenséges megnyilvánulásokat főleg a szüleimtől"

Feltételezem, hogy ők tartanak el. Szerintem légy tisztelettudó, ne fáraszd őket marhaságokkal, tanulj, gyakorold a krisztusi szeretetet (még ha az nem is iszlám), és ha majd elköltözöl és magad felelsz magadért, akkor vállald fel a vallásod. Addig keresd, hogy miben segíthetsz a szüleidnek

2019. jan. 17. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

#5 MÁR MIÉRT KELLENE TISZTELNI A SZÜLŐKET????

A RANGJUK MIATT SENKIT NEM TISZTELEK!!!!!

2019. jan. 18. 17:17
 9/10 anonim ***** válasza:

"Még nem vállaltam fel nekik a hitem és tudom hogy bántalmazás fog érni miatta. Úgyanis azt érdemes tudni róluk hogy nagyon ellenségesek, előítéletesek,és primitívek."

Beszéltek neked erről,hogy mi a bajuk ezzel a vallással? esetleg a vallásokkal összességében?

2019. jan. 20. 08:44
 10/10 Lux morulus ***** válasza:

8#

"#5 MÁR MIÉRT KELLENE TISZTELNI A SZÜLŐKET????

A RANGJUK MIATT SENKIT NEM TISZTELEK!!!!!"

Mit ordítozol itt, te gyökér p.raszt.

Félsz a fejedben lévő sötétben mi ? Fogjátok meg egymás kezét a kérdezővel,- mert egy szinten vagytok- és sétáljatok el, a naplementébe.

2019. jan. 20. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!