Miért van az, hogy Isten mindig elvesz tőlem mindent?
Most tekintsünk el attól, hogy valaki nem vallásos, meg nem hisz az ilyesmiben, én igen, tehát hasonló elvű emberekhez szól a kérdés.
Alapvetően vallásos ember vagyok, bár néha kicsit meginog a hitem és amikor újra elkezdenék hinni, mindig az van, hogy úgy érzem Isten a boldogságra mutató utolsó reménysugárt is elveszi tőlem ismét.
Nem mindig az a veszteség, amit mi annak gondolunk, de sokszor ez csak visszatekintve lesz nyilvánvaló. Ha bízol Benne, akkor abban is, hogy Ő nem akar az embernek rosszat, a jellemünket viszont fejleszti, ami legtöbbször nem az élvezetekben, örömben, hanem a szomorúság, fájdalmak által válik nemesebbé.
Biztosan nem vesz el mindent, lehet csak arra fókuszálsz, ami nincs vagy ami nem lehetett meg, ahelyett ami van.
Ő senkitől nem vesz el semmit.
Javaslom, a Jób könyvének elolvasását. Fontos, hogy elmélkedjél is rajta.
Arról is szót kell ejteni, hogy Jézus a keresztény életet, nem nevezte Hawaii, Dj. napfénynek, sőt.
Egy kereszténynek sokszor küzdésesebb az élete, mint másnak, mert nem élhet úgy, mint a nem keresztény.
S ebben a világban pedig nem népszerű.
S talán még annyit, hogy vallásosnak lenni, vagy keresztény életet élni, nem ugyan az.
Istenbe vetett hit nem azt jelenti, hogy a jóindulatán kell függnöd. Nem fog megvédeni a bajoktól.
Ha folyton kudarcot vallasz, akkor a hiba oka talán benned lehet, nem a környezetben.
Isten egyetlen dolgot vett el eddig minden vallásos embertől, az eszüket.
Volt régebben itt egy kérdés:
Mi a bizonyíték a Biblia hitelességére ?
Nem született egyetlen épkézláb válasz sem. Ettől függetlenül a keresztény megszállottak mindig a Bibliából idéznek.
Majd amikor szembesítik őket ezzel, akkor gyorsan lepontozzák azt aki ezt tette, mert a gombot könnyebb nyomogatni, mint elismerni, hogy tévedtek.
A történelemben meg mi történt? Mondvacsinált vádakkal boszorkánynak tituláltak embereket és máglyára vetették Őket. Az egyház tette. Ártatlan embereket gyilkoltak sok ezrével.
Úgyhogy kedves kérdező, gyorsan felejtsd el a vallásos hitedet és állj a sarkadra. Javarészt tőled függ az életviteled iránya nem pediglen a nem létező istentől.
A kérdés első sorban vallásos emberekhez szólt. Nekik köszönöm a válaszokat!
Világosan leírtam, hogy az ilyen válaszokra, mint hogy "Isten nem létezik" nem vagyok kíváncsi, az mindenkinek az egyéni döntése, hogy miben hisz. Én nem győzködöm az ateistákat az ellenkezőjéről, fordítva se történjen.
Kedves kérdező !
Én abszolút istentisztelő vagyok, csak más a vallásom neve.
Úgy hívják a szektámat, hogy National Geographics.
Ha viszont úgy érzed, hogy isten elvesz tőled valamit, akkor javasolnám, hogy a "vallás" rovatba tedd fel a kérdésedet, ne pedig a "valláskritika" rovatba, mert itt olyanok is vannak, akik keresztbe lenyelik a vallásosokat.
Amúgy a kérdésed értelmes emberre vall, így szeretném megkérdezni, hogy mi alapján döntöttél úgy, hogy abban az istenben hiszel akiben hiszel ?
Bolygónkon 10000 vallási felekezet van . Miért pont az a tied, amit éppen képviselsz ?
Nem tudnak lenyelni, bárki bármit mondhat amit szeretne. Nem a szemellenzős fajta embernek tartom magam azért azt hozzá tenném, szóval meghallgatom ki mit mondd és mérlegelem, de nem mások belső értékei alapján határozom meg a sajátomat, hanem egyéni megtapasztalásokra szeretek építkezni.
A kérdésedre a válaszom pedig: azért ebben kezdtem el hinni amiben most, mert ez van elterjedve ott ahonnan származom. Persze később kicsit jobban utána néztem más vallásoknak, de továbbra is ezt tartottam úgymond a leghihetőbbnek/legértelmesebbnek. (Nyilván mindent nem "kajálok" be így csak simán én sem, vannak saját nézeteim és elképzeléseim). Most bárki leállhatna vitázni, hogy milyen kétséges részek vannak kereszténységben, de kérdem én hogy melyik másik vallásban nincsenek ilyenek, ami legalább annyira összetett mint ez. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Az egyetlen dolog ami soha nem merült fel bennem, hogy csak úgy vagyunk a világban, mert az elég szomorú lenne akkor és sajnálom azokat akik egyáltalán semmiben nem hisznek és így gondolják.
Feltételezem, hogy minden lehetséges vallásnak nem néztél utána, így csak azt lehet kijelenteni, hogy azok közül választottad legjobbnak a kereszténységet, aminek utána néztél.
Esetleg nem érdekelne a legjobb ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!