Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem tűnik ennyire...

Csak nekem tűnik ennyire betegesnek a hitgyülekezet?

Figyelt kérdés
Az Újszövetség gyülekezetről néztem videókat és számomra eléggé taszító, ami ott zajlik. Nekem olyan, mintha betegek vagy enyhén szólva agymosottak lennének. Egyáltalán nem tűnnek jóembereknek, inkább az az első benyomásom, hogy álszentek. Ráadásul nagyon sok buta ember van közöttük, akik beszélni alig tudnak, mégis mikrofon közelbe engedik őket a gyülekezetbe. Nekem roppant taszító és beteges ez az egész hívő dolog.

#vallás #kereszténység #Hit Gyülekezete #újszövetséghitgyülekezet
2019. jan. 2. 01:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%
Nem ertem a kerdest...eloszor a hit gyulekezetet emlited, aztan meg hogy az ujszovetseg gyulekezetrol neztel videokat. A ketto nem ugyanaz. Most melyikrol beszelsz?
2019. jan. 6. 15:22
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Ahogy elnéztem szerintem mindegy. Egy kaptafa. Egyik 19 a másik 1 híján 20. Így van ez minden un. "karizmatikus" irányzatú közösséggel. Egyik szüli a másikat!

Német Sándort (Hit gyülekezet) is az amerikai "karizmatikus" irányzat szülte, táplálta, etette, itatta.

Ahogy később Perjési István (Agapé gyülekezet) volt Baptista is. E modern irányzat terjedőben van. Ezek egyek, ugyan az a gyökerük. A híres amerikai karizmatikus nagy tanítók:

Oral Roberts

Derek Prince

Kenneth E. Hagin

Benny Hinn

Paul Yonggi Cho

Dennis és Rita Bennett

Kathryn Kuhlman

Jim Sanders stb.

2019. jan. 6. 23:00
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Egy videó az Újszövetség gyülekezetről:

https://www.youtube.com/watch?v=hGAISzuXug4

Egy videó a gödöllői Hit Gyülekezetéről:

https://www.youtube.com/watch?v=dUk9R7-SZts

egy ráadás:

https://www.youtube.com/watch?v=y1ESQ98X6pM

2019. jan. 7. 22:41
 14/17 anonim ***** válasza:
2019. jan. 7. 23:56
 15/17 anonim ***** válasza:
80%

Oral Roberts

Derek Prince

Kenneth E. Hagin

Benny Hinn

Paul Yonggi Cho

Dennis és Rita Bennett

Kathryn Kuhlman

Jim Sanders.

Szèp slepp.

Alkoholista,adòcsalò,hazassagtörő,csapat.

Benetteket nem ismerem.

2020. aug. 23. 22:55
 16/17 Vuk-91 ***** válasza:
Én aki gyerekkoromban körül voltam ezzel véve és egy pár hétig jártam is mint hívő... jah, nem vagy egyedül. Elég egészségtelen az egész. Ráadásul tele van képmutatással. A húgom az iskolájukba járt, és olyasmi "bűnnel" vádolták meg, amit nem is ő, hanem valamelyik pásztor lánya követett el. Kerülendő.
márc. 12. 12:21
 17/17 Vuk-91 ***** válasza:
Ja és az ÚjSzövetség Gyülekezete mondjuk úgy, annak az esete amikor egy hiú és irigy alárendelt különválik az anyagyülitől és megalapítja a saját változatát. Nővérem ebbe keveredett bele miután a HitGyüliből egyszer kicsúszott egy titkuk (édesanyám, aki miatt kénytelenek voltunk ezzel együtt élni és a lány fele még csatlakozott is, csalódásában nem tartotta magát tagnak. Mondjuk úgy hogy volt egy ismerőse aki ha jól emlékszem, az Újszöv Gyülinek a tagja volt, ahova beinvitálta, de ahogy látom, ebből anyának nem lett semmi. Egy másik rokonom bele van szerelmesedve. Egyszer aludtam náluk, amikor a tévéjükön ment egy amerikai istentisztelet, aminek részeként a prédikátor egy nagyon bugyuta összeesküvés elméletet hablatyolt be a hívőinek. Hogy mit, azt inkább nem részletezném. De észrevettem akkoriban hogy a nővérem egyre fogékonyabb a hülyeségekre, mint a Chemtrail (azaz az a hiedelem, hogy a replülőgépek, amelyek kondenzcsíkot húznak ugye a páratartalom miatt, valójában mérgező gázokat eresztenek, amivel hol butítani, hol kiírtani akarnak minket. Csak hogy egy nagyon régi agyrákoz említsek. Az ilyen gondolkodás bizony mindkét "gyülekezetben" érvényes, és ezek után, amikor arról panaszkodott hogy sokan beoltatják magukat, arról panaszkodott ez a rokon a tévét nézve, hogy sokan nem tudnak maguktól gondolkodni, ami szerintem sértő az emberi intelligenciára nézve és nem mellesleg képmutató is. Egyedi tulajdonság itten az úgynevezett "internetes pásztor" fogalma, ami amerikában egy ideje bevett szokása azon "felekezeteknek" amelyekből Mint a Hitgyüli, mint a ÚjszövGyüli meríti az importált tanításokat és médiatartalmakat, beleértve az amerikai prédikátor műsorát, amit fent említettem, valamint a 700-as klubbot. Akkor ki az aki nem képes önálló (és nem mellesleg logikus) gondolkodásra? Azok akik szakértő vélemény alapján döntenek immunitásuk injekciós felkészítésére egy elkerülhető betegséggel szemben, mondván jobb ha nem szenvedünk egy vagy két hetet betegen? Vagy az akik posztolják a már agyonrágott keresztény idézeteket, a válogatott, kontextusból kiragadott és félreértelmezett (vajon milyen indokból?) bibliaidézeteket, és aki a szakértők hozzáértésének hátat fordítva bedől a legrégibb összeesküvés elméleteknek amiket csak a tébolyodott tud igazságként felfogni? Sajnos ez a magyar igazság.
márc. 12. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!