Ha isten teremtette az embert, miért kellett terjeszteni a vallást?
Isten nem akart vallást vagy vallásokat. Ezeket emberek találták ki hitpótló cselekedetként.
Jézus sem mondott mást, higgy Istenben teljes szívedből, teljes elmédből, valamint szeresd felebarátodat, mint magadat. Mert aki szeret az a törvényt betölti, mert a szeretet a törvény betöltése.
Akinek nincs élő személyes kapcsolata az Élő Istennel, azok alkotnak vallást hitpótlásként, hogy a lelkiismeretüket valamelyest megnyugtassák.
Az egy dolog, hogy Isten teremtette az embert, de addig nem is volt semmi baj, amíg nem vétkezett Ádám és Éva és nem estek az engedetlenség bűnébe. Még utána sem volt nagyon sokáig vallásoskodás.
"isten (már ha van), miért nem úgy teremtett minket, hogy eleve tudtunk róla?"
Rossz hír: úgy teremtett. Csak a világ nem igazán Isten-barát, sőt... így ügyesen leépítette benned is ezt a tudást + persze rá is segítettél.
Amúgy vallás=/=Isten létezése. Nem kell vallásosnak lenni, hogy tudd, h van Isten
"Rossz hír: úgy teremtett."
Tényleg? Én miért nem tudok róla?
"persze rá is segítettél."
Én ugyan nem. Nyitott vagyok a kérdésben. (agnosztikus vagyok)
A hívőknél pattog a labda, lehet egyértelmű bizonyítékkal előállni, és máris elfogadom Istent létezőnek.
"Nem kell vallásosnak lenni, hogy tudd, h van Isten"
Nem vagyok vallásos. És nem tudom!
Tulajdonképpen honnan kéne tudnom, hogy van Isten?
Nem találkoztunk a közértben (és máshol sem), sőt egyik (még mélyen vallásos) ismerősöm sem mondta, hogy személyesen találkozott volna vele.
Kérdező: "isten (már ha van), miért nem úgy teremtett minket, hogy eleve tudtunk róla?"
Kedves kérdező:
Isten úgy teremtett minket, azaz Ádámot és Évát, ám ők elszakadtak Istentől, ezért utódaik Istentelenségben születtek és születnek ma is.
Angyalokat is teremtett az Isten, akik nem a testi múlandóságban élnek, mégsem tudnak mindent. Isten nekik sem nyilatkoztatott ki mindent. Ők is egy napon meg lesznek ítélve.
Kérdező: "ha úgy teremtett, miért a zsidók terjesztették? ;)"
Nem az a lényeg, hogy zsidó, vagy Héber, vagy Izraelita, hanem az eredet! Ádámtól kezdve, mindig volt egy utód, egy leszármazott, aki tovább vitte az Igaz Isten hitet.
Olvass utána, hogy kezdettől, máig, hogy ment végig az Igaz Isten hit.
Pl. Ádámnak és Évának sok, sőt rengeteg gyermeke született a közel ezer év alatt, mégis Isten két útvonalat említ a Bibliában a jó és rossz utat.
Káin megölte Ábelt, aki kedves volt Isten előtt, mert Káin féltékeny volt.Tehát Ábel vitte volna tovább az igaz Isten hitet, de meghalt, ezért akövetkező gyermek Sét (Széth) vitte tovább az igaz Istenhitet az Úrral való személyes kapcsolatot.
Aztán ez igy ment tovább és tovább mint pl. Énok, Noé, Ábrahám, Mózes stb. Tehát a több utód közül, mindig volt valaki, aki megtartotta a hitet, az igaz Istenfélelmet, Isten ismeretet. mindig volt valaki, akivel Isten tartotta a kapcsolatot. Így maradt aztán a kiválasztott nép a héber, zsidó, ahova aztán meg is született a megváltó Jézus.
Akkor már nem igazán volt olyan, aki tovább vitte volna az igaz Isten ismeretet, hiszen addigra két vallás irányzat is kialakult már a sadiceusok (Szadduceusok) és a Farizeusok, akik már igen eltávolodtak az Élő Istentől és az Ő igazságától.
Ezért amikor Jézus elkezdte munkásságát és hirdette Isten igazságát onnantól kezdve igyekeztek Őt eltenni az útból, ami aztán sikerült is. A zsidóság nem fogadta el Jézust, az Evangélium pedig elterjedt az egész világon és más népek pedig elfogadták Őt Isten Fiának, megváltónak, Messiásnak, Üdvözítőnek, a testben megjelent Krisztusnak, azaz a testben megjelent Istennek.
Immáron lényegét vesztette, hogy ki terjesztette és honnan ered és származik a megváltó Jézus és maga a megváltás is. Aki hisz Jézusban és befogadja Őt, az mind üdvözül. Ebből a szempontból mindegy, hogy valaki, görög, római, arab, vagy keleti származású.
"Káin megölte Ábelt, aki kedves volt Isten előtt"
Miért kivételezett Isten a pásztorral, a verejtékkel gürcölő földművessel szemben elvetve a féltékenység magját?
"Tehát Ábel vitte volna tovább az igaz Isten hitet, de meghalt, "
Amiben nem kis része volt Isten igazságtalanságának...
"Immáron lényegét vesztette, hogy ki terjesztette és honnan ered és származik a megváltó Jézus és maga a megváltás is."
Bátorkodom ellentmondani!
Jézussal kapcsolatban:
Jézusra vonatkozóan a keresztények próféciákra hivatkoznak. Ez azt jelenti, hogy fontosnak tartják a zsidó próféták jövendöléseit Jézusra vonatkozóan, igazolandó a Megváltó személyének valódiságát.
Vannak persze érdekes pontok, amiken érdemes elgondolkodni.
Miért Emánuel névvel jövendöli meg a próféta a megszületendő gyermek nevét, ha az angyal Jézusnak nevezi őt Máriának?
Miért JÓZSEF családfáját ismerteti a Biblia, ha neki vér szerint köze nem volt a Biblia szerint a gyermekhez?
A megváltással kapcsolatban:
Miért vesztette lényegét a megváltás??? (Jelenleg a kereszténység egyik alapeszméje!!!)
Miért KELLETT a megváltás a MEGBOCSÁJTÓ Istennek? (Egy ÁRTATLAN véráldozata)
Miért ítélte (a szerető) Isten az emberiséget egy emberpár vétkéért kollektíven büntetve halálra?
A vízözönkor, amikor csak az igaznak talált Noét és családját menti meg, miért nem engedte bocsájtotta meg egyben az eredendő bűnt Noééknak, vagy miért mentette meg őket ahelyett, hogy egy bűntelen emberpárral kezdte volna újra (szükségtelenné téve Jézus áldozatát)???
Jó kérdések, amiket nem igazán lehet egyszerre egy mondatban kifejezni, megmagyarázni úgy, hogy az érthető és elfogadható legyen. Lesz egy kis időm, többet írok és majd bemásolom, de szerintem ezekről már születtek és jelentek meg könyvek és egyéb írások is.
Szerintem másoktól is kérdezted már ezeket, ők miket válaszoltak? Ha válaszoltak is, mért nem fogadtad el.
Olvastál e már erről szóló írásokat? Gondolom nem ez az első eset, hogy feltetted ezeket a kérdéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!