Mik a bizonyítékok isten létezésére (szedjük össze)?
Több bizonyítékok összeszedni? Ha már csak 1 is létezne az elég lenne. Ne érts félre. Szerintem létezik valami/valaki/akármi, de erre te bizonyítékot nem igen fogsz találni amit mindenki elfogad. Ha lenne nem hitnek neveznék. Rá utaló dolgok vannak, de az nem egyenlő a bizonyítékkel. Az meg már pláne más kérdés egyáltalán ki mit ért "isten" alatt. :D pl.: Ha mondjuk én jóban lennék vele, és néha beszélgetnénk kicsit attól még bizonyítékkal nem rendelkeznék.
Az erő legyen veled.
"Esse est Deus." - Isten a Lét.
Johannes Duns Scotus
jó a kérdés, ha Isten létezik és Alkotóként tekintünk Rá, akkor világunkon meglátszik a keze nyoma. Két film ami erről szól:
Az élet rejtélyének megfejtése "Egy elképesztő jól illusztrált tudományos áttörést feszegető dokumentumfilm arról, hogy még egy baktérium ostormotorja sem alakulhatott ki természetes kiválasztódással, nem hogy egész fajok."
A kiváltságos bolygó. (Földünk a világegyetemben egyedülálló helyzetét és tulajdonságait veszi számba.)
Az a fajta isten, ahogy azt évezredekkel ezelőtti emberek kitalálták biztosan nem létezik.
Kérdés, hogy él-e valamilyen módon egy naprendszer, galaxis, vagy egy világegyetem. Ami lejátszódnak benne, galaxisok, naprendszerek keletkezése, pusztulása, abban van-e valami felsőbb tudatnak akarata, vagy minden csak a természet törvényszerűsége.
A szomszédom rendszeresen fennhangon emlegeti Őt, amikor alkohol hatására felszabadulnak a gátlásai.
Ilyenkor egy mondatban női és férfi tulajdonságokkal ruházza fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!