Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten teremtette a Világegy...

Ha Isten teremtette a Világegyetemet, mi okból találhatta ki a fekete lyukakat?

Figyelt kérdés
2018. nov. 25. 01:21
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
51%

"Jó akkor mérd meg a pí pontos értékét."

Miért én? Engem nem érdekel.

Számolja ki Isten, ha mindenható.

"Úgy tünik, ott tartasz, ahol Zenon több mint 2000 évvel ezelőtt."

Szerintem meg neked valóban fárasztó a végtelen fogalma, azért passzolod le.

" Szerintm menj aludni! Az jót tesz ilyenkor. :) Jó8!"

Szunyáltam délután és nem kell munkába mennem, de köszi, schlaf schön!

2018. nov. 26. 03:01
 32/36 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésed annyira gyerekes, hogy így gyerek ésszel, úgy sem értenéd meg a választ. Ahhoz még fel kell nőnöd!

Ha valamennyire jártas vagy a tudományban, akkor tudnod kell, hogy amit ezelőtt 2000 éve nem tudtak, ma már tudják. A te kérdésedre is meg van a válasz, csak még nem tudjuk. Van a Bibliában erre több igevers, mint például ezek:

Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész

9.

Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:

10.

De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

11.

Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.

12.

Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.

vagy

János Apostol I. levele 3. rész

1.

Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt.

2.

Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá; mert meg fogjuk őt látni, a mint van.

Amikor eljutunk a teljességre, majd minden világossá válik! Olyan ez mint amikor a csúcsról nézel vissza.

2018. nov. 26. 22:23
 33/36 anonim ***** válasza:

Oké, mondok én is ilyeneket:

Ki korán kel, aranyat lel.

Járt utat járatlanért el ne hagyj.

A rest kétszer fárad.

Lustaság fél egészség.

Na most mi van, okosabb lettél?

:)

Az ilyen aranyköpésekkel teli a padlás!

2018. nov. 26. 23:29
 34/36 anonim ***** válasza:

N32!

Egyet kihagytál:

'Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyek országa'

2018. nov. 26. 23:52
 35/36 anonim ***** válasza:
pont abból az okból teremtett fekete lyukat, amely okból a Földet és az emberiséget egy táguló világegyetembe helyezte el, ami ugye a végén összeomlik, azaz ha a teljes emberiség hinne, akkor is kihalás lenne a vége...
2018. nov. 27. 10:16
 36/36 Sheral ***** válasza:
12%

1. A kérdést át kéne fogalmazni. "Miért teremtette Isten a gravitációt és miért éppen ilyen erős, a fizika többi szabályaihoz arányitva?".

2. A fekete lyukak szükségesek ahhoz, hogy létrejöhessen az élet. Fekete lyukak nélkül nem léteznének galaxisok, mivel azokat a központi fekete lyuk vonzása, ami egybentartja. Galaxisok nélkül nem léteznének anyagkoncentrációs gócpontok, ahol végbemehet a csillagképződés. Ez különösen vonatkozik a második vagy haramdik generációs csillagokra, amelyek már a korábban megsemmisült csullagok maradványaiból épülnek fel, tehát fémeket is tartalmaznak. Fémeket tartalmazó csillagrendszerek kialakulása nélkül pedig nem jönnek létre földszerű szilárd bolygók, igy általunk elképzelhető formájában az élet se lett volna képes megjelenni.

3. Mi hozzá vagyunk szokva és természetesnek vesszük, hogy minden gyönyörűen működik a világegyetemben és tökéletes az egyensúly. A fizikusok viszont megkülönböztetnek nagyjából 15 olyan véletlen egybeesést, ami nélkül bizonyosan nem alakult volna ki a világegyetem és az emberi élet. Ezek közül az egyik a gravitációnak az erőssége, amely tökéletesen akkora, hogy létrejöhessenek a stabil bolygópályák. Tehát olyannyira gyanúsan tökéletesen megfelelő az érték, hogy nehéz elképzeni, hogy ne Isten tervezte volna igy, vagy pedig végtelen számú párhuzamos világ létezik és a miénkben éppen megfelelő a gravitáció erőssége, hogy létrejöhessen az ember és feltehesse a kérdést, hogy miért éppen tökéletesen egyensúlyban van a gravitáció és még másik 15 ilyen véletlen fizikai állandó?

2018. nov. 29. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!