Keresztények, hogy is van ez?
Hosszú idő után vettem újra elő a Bibliát, de gyakorlatilag már az elején megakadtam, mert nem tudok napirendre térni afölött, mi értelme volt Istentől, hogy bünteti az embert?
Egyrészt Isten olyasmit kért számon Ádámtól és Évától amit azoknak esélyük sem volt tudni. Hiszen csak azután lettek jó és rossz ismerői, miután ettek a fáról, ergo a tiltott gyümölcs fogyasztása előtt eleve nem is tudhatták hogy az nem jó, ha így tesznek.
Másrészt a történet alapján úgy tűnik hogy maguktól nem ettek volna a gyümölcsből, hisz nem volt miért. Az engedetlenségük oka kizárólag az volt, hogy Sátán telebeszélte a fejüket, ők pedig akkor még ugye nem ismervén a jót és rosszat, esélytelen volt hogy felismerjék hogy rosszra akarja rávenni őket.
Na de, mit keresett ott a Sátán? Hogy megteremt egy rossz angyalt, és azt is tétlenül nézi végig ahogy megkísérti az embert, ez Isten felelőssége, miért az embert bünteti a saját hibájáért?
Harmadrészt nem is létezett akkor még más ember, pláne mi értelme kollektíven büntetni mindenkit, akiknek köze sem volt a tiltott gyümölcshöz? Ez elég igazságtalan ítéletnek tűnik.
Tudod kedves Barátom, van a testvérek között nem egy személy aki nagyon nehéz körülmények között élt, vagy él, de soha nem megy el lopni.
Csak az egyikőjüket emelném ki, akinek havi 17.000.- forintot kellet beosztania élelemre havonta. Ennyi jövedelme volt. Ez azt jelentette, hogy 1L tej és negyed kiló kenyér volt hosszú hetekig hónapokig az élelme.
Jó lehet kapott segítséget időközönként, de soha nem gondolta, hogy a szorult helyzete mentség lehet a lopásra. Tudta, hogy Istene soha nem fogja annyira cserben hagynia, hogy lopásra vetemedjen.
Ma már sokszorosan jobb körülmények között él, és nem felejtette el, honnan jött. S akinek csak lehet és hasonló körülményeken kell szembenéznie, úgyan úgy segít, ahogyan neki is segítettek.
"Tudod kedves Barátom, van a testvérek között nem egy személy aki nagyon nehéz körülmények között élt, vagy él, de soha nem megy el lopni."
És? Szó sem volt arról hogy lopni kell vagy lopni helyes. Csupán rávilágítottam hogy motiváció minden döntés mögött van.
Gyakorlatilag még mindig ott tartunk hogy Sátánnak mi adott okot a rosszra?
Sajnálom, hogy nem értetted meg.
Többre vágyott, mint amit kapott. Nem volt elégedett a legmagasabb angyali ranggal, és természettel, "Isten" akart lenni.
Persze azt Ő is tudja, hogy nem lehet belőle a szó abban az értelmében Isten, hiszen Ő is egy alkotás.
Inkább az Istennek járó tiszteletet, imádatot kívánta, ami rendes körülmények között nem lehet az Övé. Hogy legyen "valaki". Hogy "nevet" szerezzen.
Jehova elmondja Róla, hogy nem volt mindig ilyen, sokáig fedhetetlen életet élt mint a többiek, semmi probléma nem volt vele.
Egyszerűen öntelt lett, Gőgős, és nagyra vágyó.
Biztos láttál már embert hogy mindene meg van, de még többet akar, nem elégszik meg semmivel. Még akkor sem, ha tudja, hogy ez az élete végéig lesz csak az Övé.
S nem érdekelte, hogy ez mennyi ideig fog tartani. Csak élvezhesse azt, hogy uralkodhat, irányíthat, még ha ez az életébe is kerül..
Az elégedetlenségnek semmi oka nem volt, egyszerűen ilyen egyénisége lett, vagy alakult ki.
"Sajnálom, hogy nem értetted meg."
Megértettem amit írtál, csak épp annak semmi köze nem volt a kérdéshez.
"Többre vágyott, mint amit kapott. Nem volt elégedett a legmagasabb angyali ranggal, és természettel, "Isten" akart lenni"
Oké. De Isten vajon nem látta előre hogy ha teremt egy nagyravágyó angyalt, abból baj lesz?
"teremt egy nagyra vágyó angyalt"
Nos ez itt a baj. Ahogy írtam, sokáig fedhetetlen volt, vagy is nem volt nagyra vágyó. Nem értetted meg amit írtam.
Írtam, hogy sokáig feddhetetlen volt, és hűséges imádója Istenének, aki nem ilyen tulajdonságokkal teremtett, mint ahogy senkit sem.
A tulajdonságokat, maga a személy fejleszti ki magának, ha valami miatt szüksége van arra tulajdonságra.
Az egyéniségedet, a tulajdonságaidat, magad is fejlesztheted. Jó lehet némelyeket örököltél a szüleidtől. Van aki elnyomja ezeket és más természetet alakít ki az életére.
"Nos ez itt a baj. Ahogy írtam, sokáig fedhetetlen volt, vagy is nem volt nagyra vágyó. Nem értetted meg amit írtam.
Írtam, hogy sokáig feddhetetlen volt, és hűséges imádója Istenének, aki nem ilyen tulajdonságokkal teremtett, mint ahogy senkit sem.
A tulajdonságokat, maga a személy fejleszti ki magának, ha valami miatt szüksége van arra tulajdonságra"
Oké, akkor minek egy olyan angyalt teremteni akinek szüksége van arra hogy nagyravágyó legyen?
Hát nagyon fokozod....
Nem hiszem, hogy van értelme ennek a további beszélgetésnek... :)
"Hát nagyon fokozod....
Nem hiszem, hogy van értelme ennek a további beszélgetésnek..."
Bocs, de te írtad ezt, én csak visszakérdeztem ez alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!