Jehova Tanúi, miért nem érdeketek hogy Isten nevét a lehető legpontosabban ejtsétek?
Nem tudom, de ha valamiről ismert hogy egy hibás összeolvasat eredménye, ahhoz ugyanúgy ostobaság ragaszkodni.
Arról nem is beszélve hogy ha az smber hisz Istenben, akkor elég bunkó dolog direkt rosszul ejteni a nevét, csak azért, mert nem lehetek biztos a pontos kiejtést illetően.
Ki állítja, hogy Baki? Olyan amberek, akik ezt elakarják törölni, és soha többé nem tudomást venni róla.
először maga Jehova népe kezdte, Aztán a hatalomra jutott egyházak folytatták.
Jézus pedig megszentelte Isten nevét, és újra ismertette, ismertté tette.
Egyebek mellett azt gondolsz amit jónak látsz a saját szemedben.
Viszont Én és a Testvéreim, továbbra is támogatjuk, megszenteljük, és használjuk Isten nevét, amivel próféciát is megvalósít Jehova.
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
(Ézsaiás 55:5) 5 Íme, olyan nemzetet hívsz majd, amelyet nem is ismersz, és hozzád futnak egy nemzetből azok, akik nem is ismertek téged, Jehova Istenedért és Izrael Szentjéért, mert ékessé tesz téged.
(Zsoltárok 83:18) 18 Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova, Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett.
(Ézsaiás 43:10) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem.
"Ki állítja, hogy Baki? Olyan amberek, akik ezt elakarják törölni, és soha többé nem tudomást venni róla"
Nyelvészek. Tudod, olyan emberek, akik értenek is hozzá.
"Viszont Én és a Testvéreim, továbbra is támogatjuk, megszenteljük, és használjuk Isten nevét, amivel próféciát is megvalósít Jehova."
Ha ennyire tisztelni akarod, akkor miért hívod Jehovának, ahelyett hogy a helyes kiejtésre törekednél?
"És mit gondolsz, mi a helyes ki ejtés?"
Lásd a 2. kommentet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!