Aki eltért a keresztény egyháztól, esetleg a hitét is elvesztette, hogyan/miért történt?
Számomra túl önző istenkép, amit vázolnak.
Nagyon sok időt kellene a gyülekezeteikben tölteni, ott pedig mindig ugyanarról van szó: bűnös vagy, térj meg, csak az Isten, csak Jézus, minden hiábavaló, minden csak Isten dicsősége, semmi se legyen előrébb, mint Isten, térj meg, térj meg, még nem tértél meg térj meg, bűnös vagy.
Felesleges tiltásaik vannak és az alkalmak abból állnak, hogy értelmetlenül filozofálgatnak, jobbra-balra csűrik-csavarják a szót.
Olyannyira központban van a halál utáni élet, hogy ez engem egyenesen demotivál.
Nehéz ezt röviden leírni. Hosszan is.
Ti miért, hogyan csalódtatok a keresztény egyházban/hagytátok ott/veszítettétek el a hiteteket?
#10-es
Ne általánosítsunk! Vannak kivételek tedd hozzá!
Időpont ma 17:13
XXI. század, hahó! Bizonyítsd, hogy bűnös vagyok. Ártatlanság vélelme mond neked valamit? F#szfej. Pfej.
Reformàtusnak lettem keresztelve de a családból egyedül nagymamám tanított a vallásra/imádkozásra. Édesanyám jehova tanúja. Mint minden kisgyereket, engem is érdekelt, hogy honnan jövünk, kik vagyunk, mi a célunk és ha tőlük kérdeztem minden válasz a biblia volt. 12-14 éves korom között neki is álltam felgöngyölíteni azt, az értelmes válasz híjján de inkább sokkolva lettem mint megvilágosodva. Gyerek voltam, kiálltam a hitem mellett az ateista bátyámmal szemben is amikor beszélgettünk róla. A vallás után a kontra behatás pedig tőle ért, rengeteg tudományos film és érvelős beszélgetés után. A biblia tanulmányozós időszakom után felhagytam ezekkel a dolgokkal és nem foglalkoztam semmi ilyesmivel. Olyan 15-16 voltam, mikor megint elkezdett érdekelni, hála édesanyám újraébredő hitbuzgóságának és sok-sok olvasás, kutatás után már keserves időpazarlásként éltem meg a gyülekezetbe járást. Még két év múlva pedig (mégtöbb olvasás és kutakodás után) már károsnak ítéltem a vallást.
Nehéz volt átlendülni a vallás elhagyása utáni ürességen. Kicsit olyan volt, mint mikor meglátod a szüleid hibáit és csalódott & dühös vagy.
Aztán magot vetett bennem az önismeretre való éhség. Elkezdtem pszihológiai és táplálkozási könyveket olvasni, kezdem kapizsgálni, hogy legyen tartalmas és szép életem.
Kb ennyi a történetem a hitemmel kapcsolatban.
Végezetül annyit, hogy az, hogy valaki nem hisz istenben nem kell, hogy azt jelentse, hogy egy megkeseredett, elveszett lélek
Melyik egyház?
Bár felesleges is megkérdezni, mert a mi papunk is Savonarola. Talán kezdj el máshova járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!