Aki eltért a keresztény egyháztól, esetleg a hitét is elvesztette, hogyan/miért történt?
Számomra túl önző istenkép, amit vázolnak.
Nagyon sok időt kellene a gyülekezeteikben tölteni, ott pedig mindig ugyanarról van szó: bűnös vagy, térj meg, csak az Isten, csak Jézus, minden hiábavaló, minden csak Isten dicsősége, semmi se legyen előrébb, mint Isten, térj meg, térj meg, még nem tértél meg térj meg, bűnös vagy.
Felesleges tiltásaik vannak és az alkalmak abból állnak, hogy értelmetlenül filozofálgatnak, jobbra-balra csűrik-csavarják a szót.
Olyannyira központban van a halál utáni élet, hogy ez engem egyenesen demotivál.
Nehéz ezt röviden leírni. Hosszan is.
Ti miért, hogyan csalódtatok a keresztény egyházban/hagytátok ott/veszítettétek el a hiteteket?
"ott pedig mindig ugyanarról van szó: bűnös vagy, térj meg"
Miért te nem tartod magad bűnösnek?
Minden ember bűnös!
"Olyannyira központban van a halál utáni élet, hogy ez engem egyenesen demotivál."
A lélek pedig halhatatlan!
Pontosíts, kérlek!
A 'keresztény egyházak' gyűjtőfogalom,sok-sok ágazatával.
Nem mindegyiknek követelménye: "Nagyon sok időt kellene a gyülekezeteikben tölteni".
A másik:
ha csalódsz egy egyházban, még nem következik belőle, hogy hitedet is el kell vaszítened.
Miért vagyok bűnös?
Nem keres a rendőrség, nem ártottam senkinek.
Kérdező!
Az odáig tiszta, hogy ezt az álszent gyülekezetet megutáltad.
De hogy állsz a hittel? Hiszel még, vagy már jobban értékeled a tudást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!