Mi értelme hinni, ha semmi jele annak hogy Isten törődne bármivel is ami a világban történik, vagy egyáltalán létezne?
#18: Egy vérbeli ateista semmilyen jelet nem fogadna el, inkább addig csűri-csavarja, amíg megmagyarázza, miért nem jó.
#20: A világunk olyan, amilyenné tesszük. Azt, hogy a sötét oldal szolgái kb. 200 éve szinte korlátlan hatalomra tettek szert, és ennek komoly következményei vannak, úgy beállítani, mintha erről Isten tehetné, erős túlzás.
Isten a földet az embereknek adta. A mi felelősségünk, hogy mit kezdünk vele.
Hinni pedig azért érdemes, mert jelenleg az igazság (= Isten) emberi szemnek nem látható, tehát, hinned kell benne, hogy létezik, mert létezik. Majd lesz idő, amikor nem kell hinned, mert látni fogod. Egyértelmű lesz.
De ha körülnézel, látod a kezenyomát: foganás, születés, mozgás, légzés, növények sarjadnak, madarak énekelnek, megannyi színben pompáznak az erdők és a rétek, különböző formájú levelek integetnek a szélben, folyó folyik, a nap felel reggel, eső esik, és még sorolhatnám. ❤️
1997 óta állok kapcsolatban keresztényekkel. Akkor meg is tértem, de vannak kételyeim.
Ma pártoló tag vagyok egy baptista gyülekezetben.
Isten létezésében hiszek, a Szentháromság tanában, abban, hogy a Biblia az utolsó betűig Isten szava és Jézus isten voltában nem hiszek.
21 év alatt kétszer volt istenélményem, de határozottan Isten soha nem szólt hozzám, nem írt mailt, stb..
Az életemben viszont voltak pozitív változások.
Szóval most így állok.
Olvastam egy könyvet Jose Rodriguez dos Santostól ( Az isteni formula) .
Amit abban ír, azzal egyetértek. Tök jól bebizonyítja Isten létezését tudományos alapon. Most olvasom újra.
Isten azonban nem igazán személyes, nem igazán érdekli az egyén, inkább úgy gondolom a Világegyetem egészének a sorsa érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!