Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi: titeket érdekeln...

Tgt kérdése:

Jehova Tanúi: titeket érdekelnek a művészetek?

Figyelt kérdés
Jártok koncertre, színházba, hangversenyre, kiállításra? Olvastok szépirodalmat? Szeretitek a verseket?

2018. szept. 24. 10:50
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Hithű jehova tanúja pl. nem használhatja az internetet olyasmire mint a gyakori kérdéseken válaszolgatni, (közösségi oldalak stb. látogatása) így én mint egy többnyire jehova tanúja családban felnövő fogok rá válaszolni.

4 éves voltam amikor a szüleim otthagyták a vallást, ők akkor voltak nagyjából a harmincas éveikben.

Anyukm beleszületett a vallásba, (így az ő részéről tudok mesélni) apukám csak becsatlakozott, hogy elvehesse.

Igen, olvashatnak, járhatnak színházba, szeretik a verseket, DE csak az olyat, ami nem sérti a vallásukat. Nem ülhetnek be pl megnézni egy vámpírok bálja előadást. Elmehetnek egy kiállításra ami mondjuk festményekkel foglalkozik, de olyanra nem ami pl egyiptomi, és más vallásról beszél.

Jóformán mindent lehet, csak nagyon korlátoltan! A nagyszüleim (akik a jehova tanúi) pl szerették a Dupla kávét, a Fiestát... szóval hallgattak rendes zenét is.

Anyukám gyakran írt verseket, történeteket és nagyon nagyon szeretett mindig is rajzolni/festeni amit természetesen csinálhatott is, de csak a vallás szigorú keretein belül.

2018. szept. 24. 13:01
 2/6 KZitus ***** válasza:
61%

Szia

Igen, nagyon szeretem a zenét, szinházba is elmegyek amikor lehetőségem van erre. Saját könyvtáram van,(nem mindig voltan tanú) azokat is olvasom, főleg a klasszikusokat, kevésbé a modernet, mert azok eléggé tele vannak tüzdelve trágár szavakkal. Nagyon szeretem Petőfi, Ady, Radnóti és Arany János verseit is. Van egy "Szép versek" sorozatom, ott is csemegézek amikor időt tudok szakítani erre, mert az nagyon korlátolt. Szóval semmi olyat nem vetek meg, ami széppé, tartalmassá teszi az életemet, és feltölt szellemileg, érzelmileg. Legutóbb képkiállításon voltam.

Szóval ugyan olyan emberek vagyunk, mint mindenki más, csak kicsit jobban megválogatjuk a "társaságunkat" a 1Korintusz 15:33-nak megfelelően, legyen az sport, zene, film, vagy bármilyen szórakozás, kikapcsolódás....az mind Isten ajándéke az embernek.

2018. szept. 24. 13:33
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagyok jehovás, de nem értem, hogy miért ne szerethetnék a zenét és a többi művészetet? Ezek mind hozzátartoznak az ember életéhez és nemesítenek.
2018. szept. 24. 15:18
 4/6 A kérdező kommentje:
KZitus, azért érdekelne, mit láttál utoljára színházban, vagy mit olvastál legutóbb, milyen zenét hallgattál, milyen filmet néztél, stb.
2018. szept. 24. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:
37%

Amennyit tudok róluk, ők szinte mindenben a rosszat látják, mert a dolgok többségében nincs meg azvő világképük.

Ez szerintem igaz a művészekre is, szóval nem tudom elképzelni, hogy egy jehovista Picasso azon művein elmélkedik, amely erotikusabb tartalmú, vagy helyesen nézne a Munkácsi trillógiára. Az ő világképükben a kereszt egy pogány jelkép, és Jézust oszlopra szögezték, még a ferdítésükben is ez van. Ugyanígy nem tudom elképzelni azt sem, hogy jó szívvel végig tudnának hallgatni egy olyan komoly zenét, amely hangúlyozza Krisztus istenségét.

Jehova tanúi eléggé műveletlenek, ez nyilván azért van, mert mindenben a rosszat látják. Ezért van az, hogy nem járatosak a tudományokban sem, mert azok ellent mondanak az őrtorony tanításoknak.

2018. szept. 24. 15:50
 6/6 anonim ***** válasza:
64%

Igen érdekel, magam is szoktam rajzolni, és szívesen nézegetem mások munkásságát, legyen az Fotó, vagy festmény.

Vannak olyan színházi előadások, amikre ellehet menni. Azért mert valaki keresztény életet él, attól még nem él burokban, és tud szelektálni, ha edzett az érzékelő képessége arra, hogy mi az ami építő, és mi az ami romboló hatású,

Pál is olvasott biztos költők műveiből, hiszen hatásosan érvelt például, az Athéniaknak, egy Költöre hívtakozva.

(Cselekedetek 17:28) 28 Mert általa van életünk, általa mozgunk és létezünk, mint ahogy a köztetek levő költők közül is mondták némelyek: »Mert az ő leszármazottai vagyunk.«

2018. szept. 24. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!