Istent ki nevezte el Istennek?
Na most akkor szóla az Úr, de kinek és milyen nyelven??? Most már én sem értem teljesen a dolgot!!
A 9.es tanulságos idézetei szerint, a zsidóknak mondta, hogy Ő az Istenük - kérdés, milyen nyelven, mert ha héberül szólt hozzájuk, akkor nem mondhatta, hogy Isten, mert nincs ilyen héber szó!
Ha meg magyarul mondta volna nekik, hogy Ő az Isten, nem értették volna, tehát héberül kellett kinyilvánítania.
Úgy, hogy igaza van az egyeskének, mert az nevezte el, aki lefordította!
Most már csak az a kérdés merült fel bennem, hogy ha Ő a zsidók istene, akkor ki csoda a katolikusok, jehovisták, kálomisták, reformátusok istene? Mert az Istent, Mózes szerint, a zsidók lefoglalták maguknak...........köszönöm a válaszokat!!
Nem tudom ki nevezte el Istent Istennek.
De ha tudnám, nem lennék sem okosabb, sem boldogabb.
"Most már csak az a kérdés merült fel bennem, hogy ha Ő a zsidók istene, akkor ki csoda a katolikusok, jehovisták, kálomisták, reformátusok istene? Mert az Istent, Mózes szerint, a zsidók lefoglalták maguknak...........köszönöm a válaszokat!!"
Ez az ószövetség. Az ószövetségnek Krisztus halálával vége, így az Isten most mindenkivel szövetséget köt, aki csak szeretné. Feltétele: megtérni Jézusban és megszentelődni életed végéig
Az csak egy név.
Az Asztalt, miért asztalnak hívják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!