Menyországba csak az öngyilkosok mehetnek?
9#
Szó szerint azt vettem: Jézus elmondta tanítványinak mi fog vele történni, nem sokára, vagyis tudatában volt ennek. Úgy gondolta meg kell történnie a szörnyűségnek, hogy feltámadhasson. Pétert le is sátánozta, amiért azt szerette volna, hogy ne menjen a halálba, hisz lett volna még kiút. Sőt arra bíztatja tanítványait, ők is így cselekedjenek ha fel akarnak támadni.
Ezeket nem metafórában értette Jézus.
A baloldali keresztet nem tudom honnan vetted.
Találtam neked egy ilyet: [link]
ő is szó szerint értelmezi.
Ez is hasznos lenne számodra:
A Sátános szöveg miatt meg azt gondolom, te kihagytál egy alapművet:
Nézd meg szerintem tetszeni fog!
Ez a szöveg a Bibliából:
"Akkor Jézus ezt mondta tanítványainak: „Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem. Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Vagy mit adhat az ember váltságdíjul a lelkéért?"
Semmi ködös szóképekben beszélés. Azt jelenti az ember lelke nem váltható ki földi javakkal. Mindegy miből mennyit szedtél itt össze ha lelketlen voltál, a halál után nincs mit tovább vinned. Ezt mondja kb. 125féleképpen. :D
Ilyenkor komolyan nem tudom eldönteni, hogy tényleg így gondolod vagy csak kötekedni akarsz a vallásos emberekkel.
Tényleg azt olvasod ki a szövegből, hogy nyírd ki magad gyorsan mert utána jobb lesz? Mert akkor már értem, hogy jogosan aggódnak a szövegértési képességek miatt az oktatásban.
Jézusnak muszáj volt meghalnia, akkor? Nem. Ha életben marad, talán saját kéziratot hagyhatott volna maga után, és nem jó pár évtizednyi evangélista emlékezetből papírra vetett Jézusnak tulajdonított tanításokat tisztelnénk. Amiket még jópáran ködösítenek is, hogy a kisember tévúton járjon.
Öngyilkosság az amikor tudod, tetteid miatt halállal súlytanak mások, abbahagyhatnád, de nem teszed, vállalod a halált, mint a kedvenc filmedben Cirifischio. Vagy az amerikai bankrabló aki szemben áll a rendőrökkel, és úgy dönt előkapja fegyverét.
"A baloldali keresztet nem tudom honnan vetted."
Ezt elfelejtettem: https://www.youtube.com/watch?v=URNrnwYrakk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!