Kedves hívők! Miből gondoljátok, hogy Isten létezik? Tudom, hogy unalmas már a kérdés, de akkor is ti bele gondoltatok már a dolgokba?
A legújabb kutatások szerint az ember és az emberszabású majmok mintegy 7 millió évvel ezelőtt váltak szét.
Évmilliókkal ezelőtt élt Afrikában egy ősmajomfaj, az ún. Ramapithecus. (Rokonának maradványait Magyarországon, Rudabányán is megtalálták.) A Ramapithecus testfelépítése úgy öt-hatmillió éve fokozatosan átalakult, és nem is egy, de legalább három új állatfaj keletkezett belőle. Mindhárom új faj egyedei - elődeikkel ellentétben - már nem a fákon éltek, hanem a földön, két lábon jártak.
Megtalálták az ember és a majmok közös ősét
A kutatók Pierolapithecus catalaunicusnak nevezték el a 11,9 millió évvel ezelőtt élt majmot.
A genetikai elemzések szerint az emberszabásúak 11-16 millió évvel ezelőtt váltak el más főemlős fejlődési ágaktól, így a gibbonoktól és a sziamangoktól.
"Mára azonban a legkorszerűbb genetikai alapú osztályozás alapján az embert, a csimpánzt, a bonobót, a gorillát és az orangutánt egymáshoz sokkal közelebb állóknak tekintik, mint korábban, és ezért egységes rendszertani családban tárgyalják őket."
Az emberszabásúak 30 millió éve váltak el a majmoktól
Kelet-Afrika: 20 millió éve legalább 10 féle faj maradványa
Proconsul
Afropithecus
Kenyapithecus 14 mé
Dryopithecus, Rudapithecus (Európa)
Sivapithecus (Ázsia) az orángután őse
Közös ős
Gibbon 20 mé
Orángután 14 mé
Gorilla 7-8 mé
Csimpánz 6-7 mé - Bonobó 2-2.5 mé
Australopithecus ramidus 4.5 mé
Australopithecus anamensis 3.9-4.2 mé
Australopithecus afarensis Lucy 4-2.5 mé
Australopithecus africanus 3-2.5 mé
Homo habilis 2.0 mé
Homo erectus 1.8-0.3 mé
Homo heidelbergensis 300 eé
Homo neanderthalensis 150–30 eé
Homo sapiens 150-100 eé
Konklúzió: - azoknak a magukat embernek nevező, állati ősöket valló élőlényeknek akik nem hisznek Istenben és létezését a tudományos eredményekkel vélik cáfolni, valóban igazuk van: MAJOM ŐSÖKTŐL SZÁRMAZNAK vagy ha így szebb, az ŐSMAJMOK kései leszármazottai...
Mi sem bizonyítja ezt jobban mint csökevényes, szelektív gondolkodású értelmük mely nem képes helyesen felfogni Isten kinyilatkoztatását a teremtésről...
#161:
Csak én nem értem ezt a kommentet?
Eddig azt mondta, hogy isten teremtett minket, most meg már a majmokban hisz? Vagy nem? Nem értem mit akartál kihozni ebből... Kicsit ellentmondásos komment önmagában és az eddigi kommentjeiddel szemben is.
#161:
Mi a szent xar ez?
Végig bizonyítva, hogy az ember és mai majmok közös őstől származnak (mert tudományos oldalon soha, senki nem állította, hogy az ember a MAI majmoktól származik, csupán eredetünk közös és az a közös ős a mai majmok tulajdonságait figyelembe véve simán ugyanúgy majomnak minősíthető, mint a mai utódai).
Végiglinkelve csupa evolúciót alátámasztó idézettel.
Aztán kijelentés, hogy mindenki hülye, aki nem a bibliai teremtéstörténetet hiszi el.
Grat.
Mi van, divat lett a VB-vel az öngól? És ki az az értékcsökkent focista, aki az öngól után még ünnepel is?
Talányos, ugye...???
No akkor rágódjatok még rajta...
Ne haragudj, de értelmesebb rágódnivalók is vannak egy önellentmondó összefüggéstelen kommentnél.
Lehet, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a te utadon rágódjon a radai rosseb.
"én inkább istentől származom."
Ezt nem zárnám ki. A kacsacsőrű emlőst nézve a teremtőnek tutira van némi troll hajlama.
Petike, maradj a bibliánál. Azt sem érted, de legalább be tudod magolni.
Az evolúció neked láthatóan túl nagy falat.
Ha érdekel, tedd fel a kérdést a tudomány rovatban és kapsz részletes választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!