Erre nem gondolt Isten?
Ha megteremti az embereket, és szeretné hogy úgy éljenek, ahogy ő akarja, akkor miért nem tesz róla hogy a létezése világos legyen mindenki számára?
Mert ha valaki nem is létezik, akkor az emberiség nagy részét természetesen soha nem is fogja érdekelni, hogy egy nem létező figura milyen szabályokat talált ki. Így gyakorlatilag rengeteg ember választási lehetőség nélkül megy a pokolba, és az ilyen esetekben ez Isten lelkén szárad.
"Keresztények szerint átírt, muszlimok szerint viszont helyreállított. Ennyi erővel akkor azt is mondhatnánk hogy Jézus a Tóráról másolt. Persze nyilván nem, de a te logikád alapján mondhatnánk."
Persze hogy mondhatjuk. A tényeken nem változtat, hogy hacsak nem az a cél hogy általánosságban beszéljünk a feltételezett egy istenről, alapvető hogy megkülönböztetjük hogy melyik vallás istenéről beszélünk.
"Mivel a katolikus a legnagyobb keresztény irányzat, őket írtam. Hogy te vagy a szektád ezt nem fogadja el, nem mérvadó."
Ez nem elfogadás kérdése. De hogy valaki valamit elismer, vagy valami létezik mint tan, az két teljesen más dolog. Ehhez azért nem kell egyetem!
"Tényt közöltem, hogy 3 válaszolóból egy se a konkrét kérdésre válaszolt (ellenben az "ítélkezővel", aki szerint a kérdező már megy a levesbe)."
Arra gondoltam, hogy a kérdező azt hiszi, hogy ilyen gyermekded, ellentmondásos kifogásokkal majd elkerüli az ítéletet, úgymond "kilogikázza" Istent. Ez nem fog menni.
Amúgy az én válaszom a házirend alapján konkrét volt, mivel idéztem ugyanezeket a kérdéseket az elmúlt pár hónapból, és a házirend kimondja, hogy ne tegyük fel mindig ugyanazokat a kérdéseket, hanem keressünk vissza.
"Arra gondoltam, hogy a kérdező azt hiszi, hogy ilyen gyermekded, ellentmondásos kifogásokkal majd elkerüli az ítéletet, úgymond "kilogikázza" Istent. Ez nem fog menni."
Az ilyen ellentmondások éppen azt bizonyítják, hogy a keresztények által lefestett istenkép csak egy átgondolatlan mese. Ha pedig nincs Isten, nyilván nincs ítélet.
"Amúgy az én válaszom a házirend alapján konkrét volt, mivel idéztem ugyanezeket a kérdéseket az elmúlt pár hónapból, és a házirend kimondja, hogy ne tegyük fel mindig ugyanazokat a kérdéseket, hanem keressünk vissza."
Az általad idézett kérdések egyike alatt sem tudtak mit kezdeni a vallás ellentmondásaival a válaszolók. Mivel pedig nem én írtam ki őket, kiemelni sem tudom a kérdést. Ilyen esetben indokoltnak tűnik egy megválaszolatlan kérdést újra feltenni.
Szia
Ha valaki nem "ismeri" fel Isten létezését és nagyságát a teremtésművéből, az kómában van :-)
Amit Jehova Isten, a Teremtő elgondolt, az mérhetetlenül magasabbrendű annál, amit mi, tökéletlen emberi teremtmények képesek vagyunk elgondolni vagy elképzelni magunknak. Isten erre a lényeges tényre hívja fel a figyelmünket az Ésaiás 55:8, 9 próféciájában, ahol ezt olvassuk: „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim — igy szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én gondolataim a ti gondolataitoknál” Ökumen. ford.
Jehova tehát sokkal jobb dolgokat szándékozik adni a teremtményeinek, különösképpen azoknak, akik szövetséges viszonyba kerülnek ővele, mint amit földi teremtmények valaha is el tudnánk képzelni. Nem csoda hát, ha Jehova rendelkezésének egyedülálló jellegzetességét és annak megvalósítását tárgyalva, a „nemzetek apostola” kénytelen felkiáltani: „Ó Isten gazdagságának, bölcsességének és tudásának mélysége! Mily kikutathatatlanok az ő ítéletei és kinyomozhatatlanok az ő utai!” a Róma 11:13, 33-ban. Nyilván egyetlen ember sem írhatta elő Isten számára, hogy mit tegyen. Ezért az ihletett apostol így folytatja magyarázatát: „Mert ’kicsoda ismerte meg Jehova gondolatát (noun), vagy kicsoda lett az ő tanácsadója’?” Róma 11:34.
A The Jerusalem Bible ennél a résznél ezt mondja: „Vajon kiismerhette valaha is az Úr gondolatát? Ki lehetett valaha is az ő tanácsadója?”
Hát talán így már elképzelheted, nem mi emberek, hozzá képest porszemek sem:-(
"Ha valaki nem "ismeri" fel Isten létezését és nagyságát a teremtésművéből, az kómában van"
Ezidáig senki nem tudta bizonyítani bárminek is a teremtettségét. Az hogy te valamit szeretnél teremtettnek képzelni, az nem érv. Egyelőre semmi nem igazolja hogy egyáltalán létezne bármiféle teremtésmű.
" keresztények által lefestett istenkép csak egy átgondolatlan mese."
Akkor a szintet - hogy mese mese meskete, vagy mi? "lefestett istenkép"- a gyakorizók halmaza alkotja? Erről mi a véleményed, ez egy árnyaltabban "lefestett istenkép":
Off: Allah nem kizárólag az Iszlám istenaég megnevezése. Allah arabul annyit jelent: (az) Isten. Az arab nyelvű szír keresztények is Allahnak nevezik Istent.
On: ha valami nincs a szemed előtt, attól még létezhet. A radioaktív sugárzást sem vagy képes érzékelni, pedig eléggé fontos lenne, nem? Miért nem érzékeljük akkor? Az életünk múlhat rajta. Azért nem, mert korlátaink vannak.
Nagyon fontos lenne, hogy mindig tudjunk ideális döntést hozni, mégsem vagyunk rá képesek. Fontos lenne, hogy lássuk Istent, de valahogy mégsem sikerül sokszor.
Ezzel kell kezdenünk valamit. Építünk gépeket, hogy fizikai korlátainkat legyűrjük. Erkölcsi szabályokat keresünk, ami segíthetnek a helyes döntésben. És vallást gyakorlunk, hogy megleljük Istent. Nem biztos, hogy bármelyik sikerül, de jobb, mintha nem is próbálkoznánk, nem igaz?
"Az ilyen ellentmondások éppen azt bizonyítják, hogy a keresztények által lefestett istenkép csak egy átgondolatlan mese. Ha pedig nincs Isten, nyilván nincs ítélet."
na várj, a te ellentmondásos érveléseid bizonyítják, hogy a Biblia mese? Ne haragudj, de egyáltalán saját magadat tudod értelmezni? Így viszont nem csoda, hogy a Bibliát sem érted.
Azt írtam, hogy az ellentmondásaid rossz kifogások lesznek, erre te mag azt, hogy ezek az ellentmondások igazolják, hogy mese a Biblia. Ügyes vagy, jár a jutalomfalat:)
Na én búcsúzom, ez nekem túl színvonaltalan vita, mivel a kérdező önmagát cáfolja. Nekem itt nincs dolgom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!