Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Erre nem gondolt Isten?

Erre nem gondolt Isten?

Figyelt kérdés

Ha megteremti az embereket, és szeretné hogy úgy éljenek, ahogy ő akarja, akkor miért nem tesz róla hogy a létezése világos legyen mindenki számára?

Mert ha valaki nem is létezik, akkor az emberiség nagy részét természetesen soha nem is fogja érdekelni, hogy egy nem létező figura milyen szabályokat talált ki. Így gyakorlatilag rengeteg ember választási lehetőség nélkül megy a pokolba, és az ilyen esetekben ez Isten lelkén szárad.

2018. júl. 4. 11:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
44%

#8, de, egyértelműen kiderül, hogy a keresztények istenképére gondolt a kérdező, hiszen nagy kezdőbetűvel írta az Isten nevet, ez alapján pedig magától értetődő, hogy a keresztény Istenre gondolt.

Vagy szerinted melyik másik istent nevezik még Istennek a keresztény Istenen kívül?

2018. júl. 4. 12:26
 12/33 anonim ***** válasza:
66%
A kérdés akár vonatkozhat a zsidó vagy az iszlám vallásra is. Ha azt írja Isten, nem kizárólag a keresztény vallást jelenti.
2018. júl. 4. 12:32
 13/33 anonim ***** válasza:
40%

"A kérdés akár vonatkozhat a zsidó vagy az iszlám vallásra is"

Az iszlámra biztosan nem, a nagybetűs Isten megnevezéssel a magyar nyelvben a zsidó-keresztény istent illetik.

Amúgy ha az iszlám is téma lenne, az mennyiben változtatna a dolgokon?

2018. júl. 4. 12:39
 14/33 anonim ***** válasza:

Mivel a nagybetűs Isten alatt az egyetlen Istent értjük, a kérdés vonatkozhat az iszlám vallásra is mivel Allah jelentése egyetlen Isten. Zsidó vallásra szintén vonatkozhat.

A kérdező hozászolásából nekem úgy tűnik csak a keresztény vallásra gondolt. Jól értem?

2018. júl. 4. 13:05
 15/33 anonim ***** válasza:
66%

"A kérdező hozászolásából nekem úgy tűnik csak a keresztény vallásra gondolt. Jól értem?"

Ez elég nyilvánvaló, igen.

Amúgy tudjuk hogy az Allah jelentése is isten, de a magyar nyelvben épp ezért hívjuk Allahnak, hogy egyértelmű legyen hogy a Korán istenéről van szó. Ha pedig Istent írunk, akkor a zsidó-keresztény istenről.

2018. júl. 4. 13:42
 16/33 anonim ***** válasza:
63%

"Amúgy tudjuk hogy az Allah jelentése is isten, de a magyar nyelvben épp ezért hívjuk Allahnak, hogy egyértelmű legyen hogy a Korán istenéről van szó. Ha pedig Istent írunk, akkor a zsidó-keresztény istenről."

Akkor a keresztény tanítással sem vagy tisztában. Katolikus egyház elismeri hogy muszlimok ugyanabban az Istenben hisznek mint a keresztények, mégha jelentős eltérések is vannak alapkérdésekben. Magyarul nincs olyan hogy a Korán Istene vagy Biblia Istene.

2018. júl. 4. 13:54
 17/33 anonim ***** válasza:
64%
"Aki engem lát, látja az Atyát." mondta Jézus.
2018. júl. 4. 15:14
 18/33 anonim ***** válasza:

"Akkor a keresztény tanítással sem vagy tisztában. Katolikus egyház elismeri hogy muszlimok ugyanabban az Istenben hisznek mint a keresztények, mégha jelentős eltérések is vannak alapkérdésekben. Magyarul nincs olyan hogy a Korán Istene vagy Biblia Istene"

Húha, elég alapvető dolgokkal nem vagy tisztában.

A katolikus egyház véleménye és a keresztény tanítás nem egymás szinonimái.

Az pedig lehet hogy Mohamed a Bibliáról másolt, de elég sokmindent átírt és megváltoztatott, így elég lényeges különbségek vannak a Biblia istene és a Korán istene között. Például ha azt mondom, Isten megváltása, vagy a testté lett Isten, mindkettő egyből csak a Biblia istenére igaz, a Korán istenére nem.

2018. júl. 4. 15:18
 19/33 anonim ***** válasza:
28%

"hogy mit ítélkezik az ökör hívő - és boldogan-felszabadultan ítélkezik minden ökör hívő felett."

Kérlek írd le, hogy hol volt az az általam leírtakban, hogy:

- szerintem a hívők "ökrök"

- ítélkeztem volna.

Tényt közöltem, hogy 3 válaszolóból egy se a konkrét kérdésre válaszolt (ellenben az "ítélkezővel", aki szerint a kérdező már megy a levesbe).

Miért a háborgás? Nem téged ért támadás, hanem a hitedet, de ennek megvédésére nem az a válasz, hogy irgum-burgum, hanem fejtsd ki a véleményedet, közöld állítások újtán, hogy a kérdező elgondolás miért hibás (szerinted).

2018. júl. 4. 15:19
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

"Az pedig lehet hogy Mohamed a Bibliáról másolt, de elég sokmindent átírt és megváltoztatott, így elég lényeges különbségek vannak a Biblia istene és a Korán istene között. Például ha azt mondom, Isten megváltása, vagy a testté lett Isten, mindkettő egyből csak a Biblia istenére igaz, a Korán istenére nem."

Keresztények szerint átírt, muszlimok szerint viszont helyreállított. Ennyi erővel akkor azt is mondhatnánk hogy Jézus a Tóráról másolt. Persze nyilván nem, de a te logikád alapján mondhatnánk. Továbbá hozzátettem hogy az iszlám és a keresztény vallás sok kérdésben eltér, de ettől még ugyanaz az Isten ha nagy i betűvel írjuk. Mivel a katolikus a legnagyobb keresztény irányzat, őket írtam. Hogy te vagy a szektád ezt nem fogadja el, nem mérvadó.

2018. júl. 4. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!