Ha létezik egy teremtő isten, miért nem volt képes valami egyértelmű üzenet megfogalmazására a teremtményei számára?
Szia
Az hogy létezik Teremtő Isten, azt az is bizonyítja, hogy kommunikálni tudsz, beszélgetést kezeményeztél velünk, mivel a Teremtő az életed fenntartója. Csak azért élsz, mert fenntartja az életedet:-), a légzésedet...ez pl. nem a te akaratod, ő így teremtett meg, hogy élhess az nélkül, hogy állandóan a levegő-vétellel foglakoznál, hogy élhess. Csak annyira természetes, hogy észre sem veszed. Ezt is a Teremtődnek köszönhted:-) kérlek ne feledkezz meg erről :-)
Az egyértelmű üzeneteit a Bibliában írtta le. pl. János 17:3
"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."
Te hogyan reagálsz erre az üzenetre? Elfogadod? Ha igen, akkor azt teszed amit Isten üzen neked. Ha nem tetszik az üzenete, akkor hátat fodítasz neki, és tovább mész.... Hát több ezer éve ez folyik. Van aki elfogdja az üzenetét, gondolom eléggé egyértelmű, van aki nem. Mindenki a maga jutalmát veszi, ahogyan Pál jó okkal írta az alábbiakat: „a mit vet az ember, azt aratándja is. Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet” Galátzia 6:7, 8.
Szerinted ez egyértelmű üzenet?
Szeretném, ha megnéznéd a tanútételem. Engem Isten világított rá arra, hogy az igazság a Bibliában van és ha biztonságra törekszem, kövessem Őt, mert Ő az egyedüli, aki meg tudja adni azt a biztonságot,amire én vágyok.
Itt a tanútételem:
I.rész: https://www.youtube.com/watch?v=rwkaVv_oxmA
Sztem egértelmű volt maga az irány, csak közben, ahogy öröklődött, úgy kezdték másként és másként értelmezni, mivel az emberek továbbították.
Viszont, ha még szabad hozzáfűznöm, hogy ezzel sincs baj, hiszen különbözőek vagyunk mi is, Isten pedig kegyes kell legyen-hisz Ő Isten-, gondolom nem csak egy utat fogad el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!