Ismertek ilyen zavarodott papokat?
Értem én hogy a folyamatosan felvilágosodó világban egyre nehezebb papokat találni de az ilyen zavarodott embernek már rég valami idős gondozóban lenne a helye amit nem tud csak úgy elhagyni.
https://www.youtube.com/watch?v=gdIfF7sM0oI
Durva az eset, mondjuk nem is értem, ilyen idősen minek keresztel még, meg ilyesmi. A papok általában nyugdíjba, papi otthonba szoktak menni.
Hát, ha még látnátok bérmálást, "régebbi vágású" püspöktől!
Ott "végigpofozza" az összes bérmálkozót. A bérmálkozás szertartásának része volt ugyanis a jelképes pofon - ma kevésbé elterjedt már.
Hallottam egy hasonló esetről, ott is valami durvaságot követett el a pap türelmetlenségében, de a keresztapa bokszoló volt és meglepetésében reflexből lecsapta a papot. Aztán megszeppenve bocsánatot kért, amit az meg is adott, majd valami mentegetőzésfélével kimentette a helyzetet, de azért ő nem kért pontosan elnézést, csak valahogy mégis úgy tűnt.
A pontos részleteket nem ismerem, halottam több verzióban, mert persze azonnal széles körben elterjedt a sztori, amit mindenki világosan láthatott később a prédikáción, hogy a pap monoklival celebrálja a misét, de senkinek sem rándult egy arcizma sem, aztán elmúlt a monokli, a gyereknek is az ijedtsége és a pletyka is kifutott, semmi nem történt a továbbiakban, ami az Egyház hatalmát bizonyítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!