Milyen keresztény vallású, hívő gyilkosokat, terroristákat ismertek?
Afrikában volt 1 de nem emlékszem a nevére.
Gyerekeket rabolt és kiképezte Isten harcosának
Viszont ezekben a 3. világbeli országban sokan elég sajátosan érzelmezik a vallásokat.
A legtöbb bűncselekményt egész biztos a fanatikus Jézus követők cselekszik meg...
Tulajdonképpen, ha bűncselekméynt az igazi keresztény nem követ el. Ha mégis akkor is komoly oka lehet ami nem a valássával függ össze.
Tehát ha durva lennék és provokálni akarnék mondatnánk, hogy minden bűn, ami a viágban van, az nem a keresztényektől van...
onnan jutott eszembe a kérdés, mert egy mostani túszejtő-gyilkos is hívő keresztény volt:
valamint a norvég tömeggyilkos Breivik is.
meg volt romániában is az a pap, aki pár éve az apácákkal együtt halálra kínzott egy fiatal lányt. (talán már ki is jött a börtönből, mert alig kapott büntetést. azt nem tudom, hogy az apácákat megbüntették-e)
de érdekelnek a régebbi-történelmi keresztény vallású gyilkosok, gyilkosságok is.
Pl. Kálvin, a református egyház alapítója, olyan törvényeket hozott, hogy halállal büntessék a házasságtörést.
A keresztény vallású még nem egyenlő a hívővel. Pl. én is keresztény (katolikus) vallású vagyok, mert megkereszteltek, de nem vagyok hívő.
Vallásos gyilkosok: általában összezárt, másként gondolkodókat kirekesztő csoportokban jellemző szerintem a határok átlépése. Pl. amikor tömeges öngyilkosságra veszik rá a követőket a vezetők.
De pl. Ted Bundy, egy sorozatgyilkos, aki kb. 100 nő meggyilkolását vállalta magára, szintén keresztény volt.
Aki hívő, az nem követ el gyilkosságokat, mert ahogy megteszi, megszűnik hívőnek lenni. Kivéve, ha pl. valami mentális problémája van, és elborult az agya, vagy vallási fanatikus, de pl. én a vallási fanatikusokat sem hívőnek mondanám. A hit egy tudatos döntés, a vallási fanatikus meg általában csak egy elbutított, manipulált ember.
Keresztény felekezethez tartozó gyilkosokat tudok mondani:
Barack Obama, George Bush
Sztálin, de akár Hitler is
stb.
A történelem tele van ilyen alakokkal, akik a pápa tudtával és beleegyezésével gyilkosságokat követtek el:
Csak néhány példa:
Jacques Clément dominikánus szerzetes III. Henrik francia király ellen követett el sikeresen merényletet.
François Ravaillac katolikus szerzetes IV. Henrik francia királyt ölte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!