Mi történt a pesti hit gyülekezettel?
Vidéki hit gyülekezetbe jártam sok ideig, amit nagyon szerettem, mert családias volt a légkör, őszinte, segítőkész és cseppet sem törvénykező. Sokat jártunk fel Pestre is anno, azzal sem volt gond akkor még.
Aztán felköltöztem Pestre és a pesti gyülekezet tagja lettem, de rengeteget csalódtam benne. Itt valami extrém őrült emberek vannak! Az igehirdetés teljesen megváltozott, állandóan csak a politika, vagy térjél meg, különben mész a pokolba. Semmi pozitív, építő tanítást nem hallok mostanában.
Az emberek pletykásak, rágalmazók, törvénykezők, mintha csak a kommunizmusban élnénk. Olyan dolgokért hurcoltak meg, amit el sem követtem. Ők pedig közben vígan élnek bűnben és ájtatosmanó módjára játsszák a szentet. Sikkasztás, átverés, korrupció, túlfűtött szexualitás - és ez olyan emberektől, akik elöljárók, régi tagok vagy szolgálatban vannak.
Én teljesen kiábrándultam az egészből, lábamat nem tudom oda betenni.
Hasonló tapasztalata van valakinek? Ezek a pestiek mindig ilyen bolondok voltak, csak én nem tapasztaltam?
Valóban a francia forradalom és a szoci forradalom az oka mindennek? A husziták, Luther Márton, Kálvin János, a Heidelberg KT csak dicsérték a hét dombon épült városban alapított vallást?
Luther megátkozta a pápát (előtte is volt, hogy 2 pápa volt, egymást kölcsönösen kiátkozták), a Heidelberg KT átkos bálványimádásnak nevezi a mise gyakorlatát, stb.
És jól említette az előttem szóló, a hét dombon alapított vallás előszeretettel átkozza meg azokat, akik nem úgy gondolkoznak, mint ő.
Ez most komoly? Töröltettétek azokat a válaszaimat, amiben rávilágítottam, hogy miért gyalázzátok a katolikusokat ahelyett, hogy szembenéznétek a valósággal, és észrevennétek mindazt a gyülitekben, amiről a kérdező beszél. Persze a katolikusgyalázó posztok, amiknek semmi köze a témához, azok maradhatnak...
Ahogy a másik 67%-os is mondta, imádkozunk értetek.
Kedves kérdező!
Utána néztél a H.Gy. történelmének?
Gyűjtöttél akkori beszámolókat, akkori újságcikkeket?
Olvastál ex hitesekről?
Tudsz valamit az autonóm egyház megalakulásáról, a H.Gy.- ből való kiválásról, szakadásról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!