Vajon a gyülekezettel van a gond?
Szia :)
Olvastam nemrég egy kérdésnél a kommentedet, amiben azt arról írtál, hogy elég friss hívő vagy (talán fél - egy éves, ha jól emlékszem).
Ilyenkor ez még eléggé kellemetlen, mert az ügy valószínűleg túl bonyolult; és nem könnyű tanácsot adni sem a részletek ismerete nélkül. Sőt, szerintem még úgy sem igazán. :)
Úgyhogy én csak annyit tudok mondani, hogy imádkozzatok, kérjétek Isten vezetését, és Ő meg fogja mutatni, mit tegyetek.
Én mindenesetre elkezdenék érdeklődni a környéken más közösségekről...
Üdv. :)
Ojjé, akkor bocsánat, valószínűleg összekevertelek valakivel. A 11 év már nem számít frissnek vagy újnak; akire én gondoltam, talán max. fél - 1 - 2 éves hívő lehet.
És a 11 év alatt voltatok más közösségben is? Vagy hogy érted, hogy csak most sikerült valami elhatározásfélére jutnotok?
A két példa elég gáz szerintem, amiket írtál; nagyon törvényeskedő közösség lehet. Bár én speciel még nem olvastam a Bibliában, hogy "márpedig ha a pásztor inge kilóg, azonnal zavarjátok el". :D
A dicsőítés pedig a dicsőítésvezető dolga és felelőssége; így most úgy tűnik, hogy nálatok a pásztor vezette az éneklést is. A lényeg, hogy persze, lehet véleményt mondani, de normális keretek között; és igazából a vezetőség feladata az egyes szolgálók megválasztása és a velük szemben felmerült kifogások kezelése BIBLIAI módon. Szóval, ez nem kívánságműsor, és igazából nem is lehet minden ember igényeinek megfelelni, mert az ízlések is különbözőek.
Szóval szerintem ha ott így mennek a dolgok, annak nincs sok köze az Igében lefektetett alapelvekhez, működéshez stb. Inkább egy baba-mama klub szintű dolognak tűnik, csak némi keresztény felhanggal. Elnézést, nem akarok bántani senkit.
Úgyhogy akkor ismétlem: ima. Ezerrel. És keresgélés a környéken... (vagy a neten).
Majd írd meg, hogy mi lett a vége, jó? :)
De ha még most van kérdésed vagy beszélgetni szeretnél, engem érdekel a téma. :)
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!